Gabriela Firea, reacție furibundă după gafa Ralucăi Turcan. Mesajul ei e ferm și tranșant

Gabriela Firea, reacție furibundă după gafa Ralucăi Turcan. Mesajul ei e ferm și tranșant
Gabriela Firea, reacție după gafa Ralucăi Turcan

Reacția Gabrielei Firea după ce ministrul Raluca Turcan a încălcat legea, la o zi după ce Guvernul a anunțat noi măsuri mai stricte din cauza incidenței. „Cuuumm!??? Doar voi aveți voie??? Ceilalți cetațeni, nu??”

Reacția Gabrielei Firea după gafa Ralucăi Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, cât și alți lideri liberali, au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu. Din imaginile publicate de oficiali pe paginile lor de Facebook se observă cum în mai multe situații nu respectă reglementările. Nu păstrează distanța unul față de celălalt și nu poartă mască de protecție.

Mai mult, Adrian Bibu, unul dintre participanții la acțiunea de plantare, a fost internat luni la Spitalul Județean din Sibiu, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu noul virus. Acesta, administrator al județului Sibiu, a declarat că va fi ținut sub supraveghere timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni.

Răspunsul ministrului după ce a fost surprins fără mască 

Ministrul Muncii a venit cu lămuriri pe pagina de Facebook în ceea ce privește acțiunea sa. Printre altele, Turcan a subliniat că fiecare participant la eveniment a fost obligat să se testeze înainte, iar momentele în care nu s-a purtat mască au fost puține, în general cele în care se făceau poze. Ea a adăugat că este adepta purtării măștii și a vaccinării.

„Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă: Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen; De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți.

Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;

Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”, a răspuns Turcan.

Replica senatorului PSD 

„Au lăsat mii de oameni fără loc de muncă, au distrus cultura, au îngropat industria ospitalității, ne verifică și ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii, ne amenință că ne amendează dacă mergem la slujba de Înviere! Cel mai grav : au distrus o generație de copii cu deciziile aberante de a închide toate școlile, în loc să testeze gratuit și des pentru a izola doar cazurile pozitive! Iar acum vin cu nonșalanță și ne transmit că am fost toți niște fraieri că i-am ascultat, că le-am permis să ne intimideze și să ne blocheze în case, distrugându-ne viața și economia!

Prin vocea doamnei Turcan – încă ministru al Muncii -, aflăm că ea a participat la petreceri și la alte activități fără mască și distanțare, pentru că cei prezenți AU FĂCUT TESTE RAPIDE ANTIGEN! Cuuumm!??? Doar voi aveți voie??? Ceilalți cetațeni, nu?? Elevii și profesorii nu au voie să facă teste rapide, pentru a merge la școală normal? Cei care au evenimente în familie nu pot proceda la fel?

Teatrele, cinematografele, restaurantele, locurile de joacă pentru copii, concertele etc nu pot reveni la o activitate – fie și restrânsă -, asigurând testare rapidă și simplă din salivă? Cât de nemernici sunt cei de la guvernarea de dreapta?? Impuneți reguli haotice și aberante pentru cetățenii simpli iar pentru mărimile voastre stabiliți ad-hoc alte reguli? Mai suple, mai prietenoase? Să vă fie rușine! Dl Cîțu? Dl Orban? Dl Iohannis? Ce părere aveți?Tolerați această nouă discriminare a românilor? Doamna Turcan mai este ministru??”, a notat Gabriela Firea pe contul de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI