La o zi după anunțarea restricțiilor, Raluca Turcan a încălcat legea. Imaginile cu ea s-au viralizat instant

La o zi după anunțarea restricțiilor, Raluca Turcan a încălcat legea. Imaginile cu ea s-au viralizat instant
Raluca Turcan a încălcat legea la o zi după ce s-a impus

Sfidare la nivel înalt. La o zi după ce Guvernul a anunțat noi măsuri mai stricte din cauza incidenței, ministrul Raluca Turcan și președinta CJ Sibiu s-au înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un copil, toți fără mască. Unul dintre colegii liberali din Sibiu a fost internat cu COVID-19 luni.

Raluca Turcan a încălcat legea. Noile restricții nu au ținut-o departe de aglomerație și deplasări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean (fotografie în galerie) și alți liberali, au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu. Din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă reglementările. Nu păstrează distanță unul față de celălalt și nici nu poartă mască. Cei doi oficiali sfidează regulile chiar a doua zi după hotărârea Guvernului de a le înăspri, pe fondul creșterii numărului de infectări.

„Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat Raluca Turcan pentru G4Media.ro.

După plantat de copaci fără mască alături de Cîmpean și Turcan, Adrian Bibu a fost internat cu COVID-19

Conform publicației Turnul Sfatului, unul dintre participanții la acțiunea de plantare a fost internat luni la Spitalul Județean din Sibiu, contractând noul virus. Este vorba despre administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, care le-a declarat jurnaliștilor că va fi ținut sub supraveghere timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni.

„Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să se poarte masca. Acum, referitor la acțiunea aceasta, care a avut loc în aer liber, n-am văzut chiar așa de strict lucrurile… Important e să nu stai lipit unul de celălalt”, a declarat Adrian Bibu pentru sursa numită anterior.

„Nu departe de oraș, pe dealurile de la poalele Munților Lotrului, am participat la plantarea a 1300 de puieți de gorun și pin – parte dintr-o viitoare pădure care la rândul său va deveni parte din ceea ce România are ambiția să îndeplinească: 40% suprafață împădurită. Am avut astăzi alături sibieni al căror atașament pentru comunitate și pentru oamenii care trăiesc în ea a fost demonstrat nu o dată.

I-am însoțit deseori în misiunile lor la instituțiile de ocrotire socială, în acțiuni de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, în proiecte umanitare. “Fii bun ori de câte ori este posibil” – spunea cineva. Ei bine, este posibil mereu!”, a notat Turcan în data de 27 martie pe contul de Facebook, unde a și publicat o parte din imaginile din galerie, inclusiv din cele în care apare fără mască.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI