Raluca Turcan, prima reacție după ce a fost văzută fără mască. Cum a explicat sfidarea regulilor

Raluca Turcan, prima reacție după ce a fost văzută fără mască. Cum a explicat sfidarea regulilor
Raluca Turcan a încălcat legea la o zi după ce s-a impus

Ministrul Muncii a ajuns în atenția românilor drept exemplu negativ, după apariția mai multor imagini în care a fost surprinsă fără mască de protecție, atât ea, cât și alți colegi față de care se afla la distanță foarte mică. În replică, Raluca Turcan a explicat în detaliu ce s-a întâmplat, de fapt, la acțiunea de împădurire.

Raluca Turcan, surprinsă fără mască într-o remorcă cu alte opt persoane

La o zi după ce autoritățile au anunțat măsuri mai stricte anti-Covid-19, ministrul Muncii a participat la o acțiune de împădurire împreună cu președinta CJ Sibiu, dar și cu alte persoane, printre care și copii.

Acțiunea a avut loc sâmbătă, iar pozele compromițătoare au fost publicate pe Facebook, fără a se premedita un adevărat scandal. În fotografii, Raluca Turcan, împreună cu Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, dar și cu alți liberali, au apărut fără mască de protecție în mai multe ipostaze. Din păcate pentru ei, românii nu au scăpat din vedere această perioadă extrem de tensionată în care accentul se pune pe respectarea regulilor, așa că au taxat-o dur, acuzând-o de încălcare a legii.

Pentru a lămuri cetățenii, ministrul Muncii a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care toți cei prezenți purtau mască, imagini însoțite și de câteva explicații.

Printre alte aspecte, Raluca Turcan a subliniat faptul că fiecare participant la acțiune a fost obligat să se testeze înainte, iar momenteleîn care nu s-a purtat mască au fost puține, majoritatea în aer liber.

„Îmi doresc să trecem cu bine peste aceste momente”

Ministrul Muncii a mai menționat faptul că este adepta purtării mățtii și a vaccinării,  recomandând cu toată încrederea respectarea acestor măsuri de protecție.

„Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:

Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;

De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;

Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.

Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”, a fost mesajul Ralucăi Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI