Gabriela Firea, reacție fermă despre creșterea vârstei de pensionare. Ce spune despre proiect

de: Emanuela Pană
03 02. 2022

Gabriela Firea a transmis un mesaj dur pe rețelele sociale referitor la creșterea vârstei de pensionare, spunând că PSD nu accepta acest lucru „sub nicio formă“. Aceasta a venit cu o nouă serie de precizări, vorbind și despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Ce a transmis ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, afli în rândurile de mai jos.

Gabriela Firea, despre creșterea vârstei de pensionare

Gabriela Firea a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul, explicând că proiectul de lege nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la „confiscarea“ pensiei celor care își doresc să muncească în continuare după ce împlinesc vârsta de pensionare.

Social-democrata a ținut să precizeze că partidul din care face parte nu este de acord cu o astfel de sancțiune, spunând acest lucru în mod „răspicat“.

„Câteva rânduri despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. O spun răspicat: NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt.

Proiectul de lege din Parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva! PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!“, a scris Firea pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea va candida la Primăria Capitalei din nou. Ce spune despre alegerile prezidențiale din 2024

Va susține Executivul proiectul elaborat de Guvernul Cițu?

Miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a precizat că Executivul nu își va asuma un proiect privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

Precizarea oficialului vine în contextul în care liderii PNL au discutat, marți, în ședința partidului, susținerea proiectului elaborat anul trecut de Guvernul Cîțu, trimis în Parlament, care prevede posibilitatea ca o persoană să rămână opțional în câmpul muncii până la vârsta de 70 de ani.