01 iul. 2022 | 13:02

Gabriela Firea, anunțul momentului despre interzicerea avortului în România. Ce planuri de viitor are ministrul Familiei: „Susțin cu tărie”

Sănătate
Gabriela Firea, anunțul momentului despre interzicerea avortului în România. Ce planuri de viitor are ministrul Familiei: „Susțin cu tărie
Gabriela Firea, ministrul Familiei

Gabriela Firea a vorbit în această dimineață despre interzicerea avortului, un subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă, după ce Curtea Supremă din SUA a anulat hotărârea Roe v. Wade, care le oferea femeilor dreptul la avort. Astfel, milioane de femei vor fi condamnate să apeleze la metode ilegale de avort sau la păstrarea unor prunci nedoriți. Ministrul Familiei din România a vorbit despre impactul pe care această decizie l-ar putea avea inclusiv în România.

Drepturile femeilor, apărate de Gabriela Firea

După cum mulți români știu, Gabriela Firea a promovat întotdeauna binele familiei, luptând pentru drepturile cetățeanului român. Astfel, actualul ministru al Familiei a transmis, în contextul interdicției avortului în SUA, că această decizie este nedreaptă, criticând în mod dur această privare a dreptului de a alege.

Gabriela Firea a transmis un mesaj către autorități, dar și pentru cetățeni, prin care își exprimă sprijnul și susținerea necondiționate privind dreptul femeilor de a decide ce își doresc pentru viața și corpul lor.

Ministru Familiei a subliniat în cadrul aceluiași mesaj, că femeile din întreaga lume au acest drept esențial de a decide ce este mai bine pentru ele, având la dispoziție toate ustensilele materiale și psihologice de care au nevoie pentru a lua cea mai bună decizie.

”Susţin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viaţa şi corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viaţă şi pentru propriul lor corp. Nu aş mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcţia de ministru.

Având în vedere discuţiile din spaţiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viaţa lor”, a scris Firea pe Facebook.

Va fi interzis avortul în România?

Gabriela Firea a dat asigurări cu privire la faptul că România nu se va mai întoarce niciodată la perioada neagră a comunismului, atunci când Ceaușescu a interzis avortul, generând aproape 10.000 de decese ale femeilor care și-au autoprovocat întreruperile de sarcină.

”Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf şi îndesat. Nu aşa vom creşte natalitatea, interzicând drepturi.

Nu mai vrem încă o generaţie a decreţeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a adăugat ministrul Familiei.

Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă cu privire la problemele existente în societatea actuală, din cauza cărora, multe femei ajung să devină mame la vârste fragede. Aceasta face un apel către autoritățile din România, pe care le roagă să-și unească forțele pentru a se implica puternic în informarea tinerilor.

”România se luptă însă, în continuare, cu mentalităţile. Pentru asta, întreaga societate, toţi oamenii politici, toate instituţiile trebuie să-şi unească forţele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntaşi la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greşeli sau din lipsă de informare”, a mai scris ministrul Familiei.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro