Gabriela Firea, acuzații dure la adresa Guvernului. „Încă o tentativă de privatizare a sănătății”

Gabriela Firea, acuzații dure la adresa Guvernului. „Încă o tentativă de privatizare a sănătății”
Gabriela Firea, noi acuzații la adresa Guvernului

Noi acuzații către Guvern din partea Gabrielei Firea. Lupta dintre partidele pe care le reprezintă ambele părți implicate e departe de a se termina. Fostul primar general al Capitalei vine cu noi declarații dure despre cei de la putere.

Gabriela Firea, noi acuzații către Guvern

Lupta continuă! Gabriela Firea a pierdut rolul important pe care l-a avut în Primăria Capitalei, dar asta nu a făcut-o nicicând să nu vină public să arunce cu săgeți către colegii de breaslă care nu-și fac treaba cum trebuie, a susținut aceasta în repetate rânduri.

Apariția fostei jurnaliste în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” a fost mai mult decât așteptată. Fostul edil al Bucureștiului a răspuns pe cât de larg i-a permis timpul alocat de către moderatoare și formatul show-ului la toate întrebările picante ridicate de-a lungul timpului de români, jurnaliști sau alți politicieni.

Desigur că nu a ratat ocazia de a mai pune încâ o dată punctul pe „i” în ceea ce privește problema de bază care face ca tot și toate să meargă prost – partidul nou venit la guvernare, conform mărturiilor membrei PSD. Guvernarea de dreapta ia peste 250 de milioane de euro din sistemul public.

Firea acuză că din banii acești se duc sume uriașe clinicilor private, deloc în beneficiul numărului mare de români care nu-și permit tratarea la astfel de instituții medicale: „Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Vom ataca la CCR legea de aprobare a acestei OUG”.

„Abuzul actualei puteri”

Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat a declarat că rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, lucru care înseamnă asistență medicală gratuită mai puțină și de o calitate mai proastă pentru majoritatea cetățenilor care nu-și permit investigațiile sau tratamentele din cadrul clinicilor private. Toate aceste lucruri duc la încă o tentativă de privatizare a sănătății, acuză fostul edil.

„Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătății! Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului. În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate. Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR. Vom ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare”
Gabriela Firea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI