Furtuni violente în România. Vremea se schimbă brusc: ce se întâmplă din această seară în țară

Furtuni violente în România. Vremea se schimbă brusc: ce se întâmplă din această seară în țară
ANM anunță furtuni violente și ploi

România acestor zile s-a obișnuit cu fenomenele accentuate de ploaie. Deși ne aflăm în mijlocu verii, temperaturile au fost parcă cele de toamnă. Din păcate ANM nu vine cu vești bune nici astăzi, și nici pentru următoarele zile. Astăzi a fost emis un nou Cod Galben care acoperă aproape întreg teritoriul României.

ANM anunță furtuni violente și ploi

La ora la care scriem acest material ANM a emis deja o nouă avertizare de Cod Galben. Avertizarea ANM este valabilă până pe data de 11 iunie, la ora 14:00. Fenomenele vor fi de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Din păcate vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, anunță ANM.

Vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului, mai relatează ANM. Conform atenționării, zonele afectate vor fi în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei. Aici instabilitatea se va resimți sub forma de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. ANM mai anunță că fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Nici Banatul nu scapă de fenomenele de instabilitate termică, mai spun cei de la ANM. Aici ploile își vor face resmițită prezența pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ. Fenomenele se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

În Crișana, în același interval 10-14 iunie, vor apărea precipitații extinse, la fel și în Transilvania, mai anunță ANM. Din păcate la nivelul întregii țări precipitațiile vor fi tema principală a acestor zile.

Bucureștiul nu scapă de ploaie

Din păcate nici în București vremea nu va avea vreo schimbare în bine. În același interval 8 – 11 iunie, la nivelul capitalei, îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și vineri vor fi perioade cu înnorări accentuate. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial. ANM mai spune că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5-15 l/mp și izolat posibil peste 20-25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26-27 de grade, iar cele minime de 13-16 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI