Cele mai scumpe cartiere din București și din țară. Plătești o avere dacă vrei să locuiești acolo

Cele mai scumpe cartiere din București și din țară. Plătești o avere dacă vrei să locuiești acolo
Care sunt cele mai scumpe cartiere din Bucuresti si din tara

Bucureștiul are cele mai mari prețuri în ce privește apartamentele de vânzare – este concluzia unui studiu. Iată care sunt cele mai scumpe cartiere din Capitală și din țară.

Cele mai scumpe cartiere din București și din țară

Analiza a fost realizată de Analizeimobiliare.ro. Astfel că în București, în urma variațiilor de preț, consemnate trimestrul trecut în clasamentul cartierelor bucureștene cu cele mai scumpe apartamente, în zone exclusiviste din nordul și centrul Capitalei, a avut loc o inversare de poziții. Pe primul loc se află zina Kiseleff-Aviatorilor, după care urmează zona Herăstrău-Nordului, unde prețurile s-au majorat cu 0,7%, pânî la 2.730 de euro pe metru pătrat. Locul trei este ocupat de Dorobanți-Floreasca, până la 2.280 de euro pe metru pătrat, care a reușit să devanseze zona Aviației.

În Cluj-Napoca, clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente s-a menținut neschimbat, în ciuda modificărilor de prețuri. Astfel că Arealul central și ultracentral ocupă prima poziție în top, cu o medie de preț de 2.210 euro pe metru pătrat util, după care urmează zone precum Plopilor, până la o valoare de 1.010 euro pe metru pătrat util. Urmează apoi Gheorgheni-Andrei Mureșanu, până la 1.970 de euro pe metru pătrat util. Arealul Bună Ziua-Europa-Calea Turzii s-a menținut pe locul al patrulea, iar zona Zorilor pe locul cinci, până la o valoare medie de 1.900 de euro pe metru pătrat.

Cele mai scumpe cartiere în Timișoara și Brașov

În Timișoara, topul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare a rămas neschimbat în T1 2021, în comparație cu cele trei luni anterioare. Zona Ultracentral – Medicină – Piaţa Unirii s-a menţinut pe prima poziţie în clasament, cu un preţ mediu de 1.570 de euro pe metru pătrat util pentru un apartament, urmată fiind de Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piaţa Maria, cu 1.410 euro pe metru pătrat, apoi de Complex Studenţesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion, cu 1.390 de euro pe metru pătrat.

În Brașov, în Drumul Poienii se pot găsi în continuare cele mai scumpe aparatmente de la poalele Tâmpei, ele putând fi achiziţionate cu 1.710 de euro pe metru pătrat util. Pe poziția a doua se află zona Schei – Stupini, cu o medie de 1.430 de euro pe metru pătrat. De asemenea, zona Centrul Istoric – Centrul Civic – Ultracentral – Dealul Cetăţii a trecut din nou pe locul al treilea, devansând arealul Central – Braşovul Vechi – Blumana – Aurel Vlaicu, cu o medie de 1.330 de euro pe metru pătrat. În plus, zona Tractorul – 13 Decembrie se menține pe ultima poziţie din clasament, cu o medie de preţ de 1.300 de euro pe metru pătrat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI