Furtuna care ar putea fi istorică: sute de milioane de oameni vor fi afectați

Furtuna care ar putea fi istorică: sute de milioane de oameni vor fi afectați

O furtună de iarnă târzie va lovi cu putere Statele Unite ale Americii. Furtuna care ar putea deveni istorică va pune în pericol viața a milioane de oameni.

Furtuna care va însoțită de un viscol puternic se va abate asupra regiunilor Marile Câmpii şi Midwest din Statele Unite, în cursul zilei de astăzi. Dacă prognoza meteo se va adeveri, aproximativ 200 de milioane de oameni vor fi afectați.

De asemenea, furtuna ar putea avea urmări tragice, precum inundații, mai ales în zonele Pine Ridge Indian Reservation din Dakota de Sud şi în zona fermelor situate de-a lungul Fluviului Missouri.

Astfel, în loc temperaturile ridicate specifice primăverii, localnicii se vor confrunta cu căderi masive de zăpadă și vânturi puternice, care pot pune viața acestora în pericol. Forța naturii se va resimți la intensitate maximă mai ales de-a lungul unei porţiuni din centrul SUA, care se întinde de la Munţii Stâncoşi la Marile Lacuri, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

„Furtuna formată în Pacific a determinat deja evacuări ale populaţiei în Oregon din cauza inundaţiilor. Ploaie urmată de viscol sunt prognozate pentru miercuri în regiunea Munţilor Stâncoşi, urmând ca fenomenul să se deplaseze spre este către zona de câmpie”, a anunţat biroul meteorologic al NWS din Boulder, Colorad.

Efectele severe pe care le poate produce furtuna de zăpadă

Furtuna de zăpadă va îngropa regiunile din vestul Minnesotei şi sud-estul Dakotei de Sud sub un strat de zăpadă de aproximativ 76 de centimetri.

„Scăderea accentuată a valorilor termice, de la o maximă de 27 de grade Celsius înregistrată marţi în unele oraşe, la temperaturi foarte scăzute miercuri, urmează să alimenteze furtuna cu aer rece, situaţie similară cu cea din 13 martie, când o scădere bruscă a temperaturii atmosferice a transformat o furtună puternică în aşa-numitul ciclon-bombă”, potrivit NWS.

Regiunile din Pine Ridge Reservation şi nord-vestul comitatului Holt, Missouri, au mai fost afectate de inundații care au provocat pagube de miliarde de dolari, chiar luna trecută.

„Cu toate acestea, furtuna prognozată ar urma să agraveze efectele inundaţiilor de-a lungul Fluviului Missouri în regiuni unde zeci de diguri au cedat în martie, expunând comunităţile la intemperii ulterioare. Nivelurile apelor fluviului nu se aşteaptă să crească în regiuni din Nebraska, Iowa şi Missouri decât după trei-cinci zile de la declanşarea furtunii”, potrivit biroul meteorologic al NWS din Boulder, Colorad.

Sursa: Digi24
Urmăriți Playtech.ro și pe