Prognoza meteo pentru 10 aprilie. În ce regiuni va ploua în următoarele zile

Prognoza meteo pentru 10 aprilie. În ce regiuni va ploua în următoarele zile
Prognoza meteo - 10 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 10 aprilie. Meteorologii anunță o vreme instabilă și ploi în majoritatea regiunilor țării. Valorile termice vor fi cuprinse între 12 grade Celsius pe litoral și 23…24 de grade în vest și centru.

Vor fi averse și descărcări electrice, iar în urma precipitațiilor se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat. La munte se anunță ninsori slabe pe creste și vânt intens. Vântul va sufla și în Transilvania, Moldova şi Muntenia.

Prognoza meteo – 10 aprilie

În Dobrogea și Bărăgan se anunță vreme închisă, ploi și temperaturi care nu vor depăși 18 grade Celsius. În Moldova sudică și în nordul Munteniei va ploua, iar vântul va sufla cu putere. În aceste regiuni vremea se va încălzi la amiază, când vor fi 23 de grade Celsius.

Va ploua și în nordul Moldovei și în Bucovina, unde cantitatea de apă poate depăși 15 l/mp. Vremea va fi mohorâtă și va ploua și în nordul Transilvaniei și în Maramureș.

Ploi vor fi și în vest, unde valorile termice vor atinge 23 de grade Celsius, în timp ce în centru vor ajunge chiar și la 24 de grade. În sud-vest, mercurul din termometre nu va urca mai mult de 21 de grade, iar în sud vor fi 18…19 grade.

În Capitală vor apărea ploi trecătoare, va sufla vântul și nu vor fi mai mult de 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea se va mai răci începând de joi, când ploile vor continua, iar pe crestele montane va fi lapoviță. În Capitală, vor fi condiții de ploaie, în timp ce temperaturile vor fi mai scăzute decât în ziua de miercuri.

Condiții de ploaie vor fi și vineri în Capitală, dar și sâmbătă, când cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla insistent. Temperatura va fi de 15 grade Celsius. La munte, vremea va fi închisă, cu ploi din când în când şi lapoviţă la altitudini mari. Vântul se va înteți și pe creste se vor semnala ninsori și lapoviță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI