Fursecuri cu aromă tradițională de Crăciun. Ingredientul care le dă un gust răcoritor
Nimic nu miroase mai tare a Crăciun decât cozonacii și fursecurile cu aroma lor specifică de sărbătoare. Unde mai pui că sunt super ușor de făcut și este o activitate foarte amuzantă de făcut alături de copii? Aceste fursecuri au nevoie doar de câteva ingrediente și după ce sunt gata te poți distra decorându-i în cele mai drăguțe moduri.
Cele mai festive fursecuri de Crăciun. Cum se fac
Aceste fursecuri cu mentă sunt pline de arome clasice de sărbători. Bucățile de ciocolată albă adaugă o aromă care iese perfect în evidență în contrast cu aroma de mentă.
Le poți împacheta frumos și face cadou sau te poți distra alături de copii, ornând aceste fursecuri cu glazuri și decorațiuni.
Dacă vrei să adaugi și mai mult farmec festiv acestor fursecuri, folosește colorant alimentar pentru a colora glazura de ciocolată albă în roșu sau verde, apoi presară diferite decorațiuni: fulgi de zăpadă, globulețe, etc.
Fursecurile merg perfect cu o cană de ciocolată caldă într-o noapte rece de iarnă. Chiar dacă nu îți place menta, aceste fursecuri sunt delicioase.
Ingrediente
- 230 g făină
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100 g zahăr granulat
- 120 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 2 ouă mari
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1/2 linguriță extract de mentă
- 100 g picături de ciocolată albă
- Pentru glazură:
- Ciocolată albă
- Colorant alimentar
- Decorațiuni
Cum se prepară fursecurile
Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează două tăvi cu foaie de copt. Cerne făina, sarea și praful de copt într-un bol mediu. Lasă deoparte.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui sare la ferestre. Ţine-o pe pervaz şi te va scăpa de o mare problemă
Într-un bol mare, amestecă zahărul și untul până devine o compoziție pufoasă, aproximativ 4 minute cu un mixer electric manual.
Adaugă ouăle, extractul de vanilie și extractul de mentă în amestecul de zahăr și unt și amestecă la viteză medie. Redu viteza mixerului la minim și adaugă treptat ingredientele uscate, amestecând doar până se omogenizează totul.
Adaugă picăturile de ciocolată albă sau ciocolata albă mărunțită și amestecă până la distribuirea uniformă. Pune aluatul la frigider pentru 10 minute.
Așează bucăți de aluat în tavă, la distanță de 5-7 cm. Coace până când marginile încep să se rumenească ușor, timp de 10 până la 15 minute.
Lasă fursecurile să se răcească în tavă timp de 5 minute.
Apoi, topește ciocolata albă, adaugă unt sau ulei de cocos, amestecă bine și adaugă colorant.
Ornează și decorează fursecurile cu ciocolată albă și decorațiuni, după bunul plac.
Poți folosi și ciocolată roz sa ciocolată cu lapte. Poți orna cu fistic, alune, nuci sau mici bombonele, fulgi de nea din zahăr sau floricele.