Fum la ATI, la Spitalul Pantelimon din București. Informații de ultimă oră, pacienții au fost evacuați

Fum la ATI, la Spitalul Pantelimon din București. Informații de ultimă oră, pacienții au fost evacuați
Fum la ATI, la Spitalul Pantelimon din București. Informații de ultimă oră

La doar 2 zile după ce un pavilion al Institutului Matei Balș din Capitală a ars, un nou salon ATI se aprinde. Conform România TV, un neon ar fi pocnit în salonul ATI de la Spitalul Pantelimon din București. Aflați mai multe detalii de ultimă oră.

Fum la ATI, la Spitalul Pantelimon din București

Un nou de fum gros a fost văzut ieșind pe geamul unui salon al Spitalului Pantelimon din București. Conform alephnews.ro, trei pacienți au fost evacuați din salonul ATI după ce un neon ar fi explodat. Martorii la incident susțin că s-a văzut doar fum, nu și flacără.

Managerul spitalului susține că incidentul este minor și nu a chemat pompierii. Pacienții au fost mutați în alt salon, rămânând în continuare în incinta Spitalului Pantelimon din București.

„A pocnit un tub de neon in tavan. Nu a luat foc nimic, a iesit fum. Pacienții au fost mutați în salonul de langa. S-a schimbat neonul, cei doi inca nu au fost mutati in salon. Inca se fac verificari ale electricianului angajat de spital”, a spus managerul spitalului, Dragoș Davițoiu, conform sursei sus menționată.

„Era un salon pentru pacienți internați, fără Covid. A pornit un tub de neon în tavan. Ne-am speriat, toți. Erau doi pacienți în salon și au fost scoși imediat de personalul medical”, a mai adăugat Dragoș Davițoiu pentru G4Media.

Ministerul Sănătății, despre cazul Spitalului Pantelimon

La peste o oră de la incident, autoritățile competente au eliberat un comunicat de presă. În el se prezintă situația actuală și cauza fumului gros care a cuprins salonul ATI.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, se precizează în comunicatul transmis de conducerea Spitalului „Sf. Pantelimon”.

Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon”funcționează de peste 37 de ani. Este singura unitate medicală de urgențe din sud-estul Capitalei.

Spitalul Matei Balș din București a ars

În urmă cu două zile, vineri, la ora 5 dimineața, un pavilion al spitalului Matei Balș a luat foc. Pacienții au sărit pe geam pentru a se salva și au sunat în disperare la 112. Bilanțul total al victimelor se ridică azi, duminică, la 7. În urma incendiului care a evacuat peste 100 de pacienți grav bolnavi, autoritățile nu au făcut nimic. Klaus Iohannis a oferit o declarație vineri, la ora 13, din curtea spitalului. A doua zi, șeful statului a plecat la schi.

Florin Cîțu a susținut și el o declarație de presă abia sâmbătă, tot în jurul prânzului, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut o conferință de presă abia pe seară, pe la orele 19.00:

“Îmi prezint condoleanţele pentru familiile îndurerate. Le doresc celorlalţi însănătoşire grabnică. Apreciez efortul celor care au intervenit în dimineaţa tragediei. Problemele din sistemul sanitar sunt vechi, de zeci de ani. De la infecţii, până la incendii… Am lucrat cu echipa mea la nişte măsuri urgente pentru a schimba sistemul. Nu dorim să se mai întâmple asemenea lucruri.

Nu ştim cu exactitate cauza incendiului de la Matei Balş. Dar pandemia a pus presiune pe personal, dar şi pe infrastructura.

Vorbesc şi despre un fond naţional pentru sănătate, pentru urgenţe, pentru îmbunătăţirea siguranţei în spitalei. Mă referim la securitatea la incendii, cutremure şi infecţiile nosocomiale. Spitalele din România sunt aglomerate.

În perioada următoare, vor fi vaccinaţi doar vârstnicii, bolnavii cronici. Este vorba despre toată luna februarie”, a spus Vlad Voiculescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI