29 aug. 2024 | 21:16

Frumusețea ei angelică a aparținut unui singur bărbat. I-a fost amantă, apoi soție până la moarte. Pentru dragostea lor nebună, Regele Marii Britanii a renunţat la tron

Monden
Frumusețea ei angelică a aparținut unui singur bărbat. I-a fost amantă, apoi soție până la moarte.  Pentru dragostea lor nebună, Regele Marii Britanii a renunţat la tron
Frumusețea ei angelica a apartinut unui singur barbat

Frumusețea angelică a lui Wallis Simpson i-a aparținut unui singur bărbat, Regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii. Povestea lor de iubire a fost atât de puternică încât el a renunțat la tron pentru a fi alături de ea, iar asta pentru că o adora. Această decizie a marcat un moment istoric, transformând o poveste de dragoste într-unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria Casei Regale Britanice.

Impresionanta poveste de iubire dintre Wallis Simpson și Regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii

Născut în 1894, Edward, Prinț de Wales, era moștenitorul direct la tronul Marii Britanii. Carismatic și jovial, acesta era un prinț îndrăgit de popor și de anturajul său, având o viață plină de activități sociale și sportive.

Cu toate acestea, viața sa a fost marcată de restricțiile impuse de familia regală, care l-a protejat excesiv, interzicându-i să participe la activități riscante. Dorința sa de a merge pe front în timpul Primului Război Mondial a fost blocată, la fel ca și alte pasiuni, precum cursele de echitație și pilotajul.

Când Edward s-a îndrăgostit de Wallis Simpson, o americancă căsătorită, viața sa a luat o turnură neașteptată. Familia regală a fost profund tulburată de această relație, care a declanșat o criză constituțională de proporții. Edward a fost pus în fața unei alegeri imposibile: să renunțe la femeia pe care o iubea sau să abdice de la tron.

A abdicat pentru marea sa dragoste

Edward al VIII-lea a devenit rege în 1936, dar domnia sa a fost extrem de scurtă. Dragostea sa pentru Wallis Simpson era atât de puternică încât a obținut un decret preliminar de divorț pentru ea, cu intenția de a se căsători înainte de încoronare.

Însă, opoziția din partea Bisericii Angliei și a Parlamentului a fost copleșitoare. Pe 11 decembrie 1936, Edward a devenit primul rege englez care a abdicat voluntar de la tron, declarând într-un discurs radiofonic că nu poate îndeplini îndatoririle regale fără sprijinul femeii pe care o iubește.

După abdicare, acesta a primit titlul de Duce de Windsor și s-a căsătorit cu Wallis Simpson în 1937. Cuplul s-a mutat în Franța, unde a locuit pentru tot restul vieții, departe de agitația politică a Marii Britanii.

Citește și Prinţul Harry, primele declaraţii după revenirea în Marea Britanie. Ce s-a întâmplat între el şi Regele Charles!

Viața de după abdicare. Un cuplu exilat din Marea Britanie

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cei doi îndrăgostiți au manifestat simpatii pentru regimul nazist, ceea ce a determinat guvernul britanic să-i trimită departe, în funcția de guvernator al Bahamasului.

După război, s-au întors în Franța, unde au trăit în exil până la moarte. Edward a murit în 1972, iar aleasa inimii sale l-a urmat în 1986, fiind îngropați împreună la Frogmore, pe terenul Castelului Windsor.

Povestea lor de iubire rămâne un simbol al sacrificiului suprem pentru dragoste, care a schimbat pentru totdeauna istoria Marii Britanii.

Citește și Nu s-a mai întâmplat de peste 500 de ani pe tronul regal din Marea Britanie. În ce top va ajunge Prințul William, viitorul rege!

Digisport.ro
Fără milă: Ianis Hagi, OUT chiar și după declarația de dragoste
Stirile PROTV
Un turist cu un copil în braţe a vrut să se apropie de un urs şi a făcut scandal când a fost oprit, pe Transfăgărăşan
PlaySport
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
ProActual
Ce salariu are Sorin Bontea la MasterChef? Suma uriașă care i-ar intra în cont anual: Poate să devină milionar în euro
EVZ.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Spynews.ro
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
PRO TV
Cel mai amuzant video al anului! Cine i-a zis regelui Charles ”bro” și ”Se face, boss!”
Adevarul
Legendarul monstru din Loch Ness ar avea un frate geamăn. Imagini uluitoare surprinse în celebrul lac scoțian: „Am fost uimit de spectacol”
BZI.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Demisie neașteptată în televiziune! Vedeta a plecat de la Kanal D, după 17 ani în care a apărut pe micile ecrane: „Tot ce am construit aici...”
Parteneri
Cum arată Antonia după ce și-a schimbat radical look-ul
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 15-22 septembrie 2024. Noroc, bani, planuri de vacanță și o nouă iubire pentru trei zodii protejate Dumnezeu
Click.ro
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
EVZ.ro
Care sunt semnele cheie din mesajul transmis de Kate Middleton. Videoclipul cu prințesa nu a fost făcut abosolut deloc la întâmplare
Spynews
S-a dat ordinul în România! Se anulează jumătate din datorii. Cine poate beneficia
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Mediaflux
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
EXCLUSIV | Ce a răspuns Loredana când a fost întrebată dacă a ținut legătura cu Cornel, după Insula Iubirii: “Mi-a trimis cerere și..."
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro