17 aug. 2021 | 10:36

Fructul surpriză pe care românii îl consumă enorm în această vară. Mulți oameni nu au habar de el

Utile
Fructul surpriză pe care românii îl consumă enorm în această vară. Mulți oameni nu au habar de el
Un fermier buzoian a dat lovitura

În această perioadă, mai ales pe canicula prin care am trecut, recomandarea este să mâncăm cât mai multe fructe răcoritoare. Printre cele mai căutate fructe, în această perioadă, se află și piersicile plate. România a consumat în această vară aproape toate culturile de piersici plate ale unui buzoian norocos.

Culturile de piersici au scăzut în 2021, în principalele state cultivatoare

Datele la nivel european arată o creștere la recoltarea de piersici și nectarine  în cele patru țări principale, Grecia, Spania, Italia și Franța. Suferind deja de o penurie de recolte, recolta europeană din 202 a se aștepta să fie cea mai mică din ultimii 30 de ani.

2020 a fost marcat de criza COVID și de un deficit de randament de aproape 2,3 milioane de tone de piersici, piersici plate și nectarine. Datele arată că 750.000 de tone comparativ cu 850.000 de tone în 2019, au fost recoltate, adică un total de puțin peste 3 milioane de tone.

În 2021, nicio zonă de creștere nu este scutită de deficitul de producție, sunt de părere analiștii. Cu puțin sub 1,9 milioane de tone de piersici, piersici plate și nectarine, reprezentând cu 15% mai puțin decât în 2019, 2021 nu va fi un an productiv.

Culturile au scăzut, de asemenea, cu 544.000 de tone. Datele reprezintă -27% față de 2020 și -28% față de media din ultimii cinci ani. În total, recolta europeană în 2021 este de așteptat să fie de 2,4 milioane de tone.

Informațiile publicate de Fresh Plaza, din 26 mai, anul trecut, dau un verdict negativ pe piața europeană.

Românii mari consumatori de piersici plate. Un fermier buzoian a dat lovitura

Deși este anunțată o criză pe piața de piersici, piersici pălate și nectarine, se pare că în România se consumă foarte multe. Un fermier buzoian a avut inspirația să investească câteva mii de euro în culturile de piersici plate.

O familie din Buzău, Monica şi Iacob Nedelcu, după ce au lucrat câțiva ani prin Spania, au revenit în țară și au decis să se apuce de agricultură.

Au investit câteva mii de euro într-un teren de  6.000 de metri pătraţi, unde au adus semințe de piersici plate din Paraguay. Astăzi au peste 700 de pomi fructiferi, iar fructele se vând ca pâinea caldă, spun cei doi, conform impact.ro.

Fructele sunt foarte ușor de consumat și se păstrează ușor, fără a exita riscul de a se strica repede, spune fermierul buzioan. Ioan Nedelcu mai spune că a reușit să dea lovitura, culturile sale de piersici plate fiind foarte căutate de români. În afacere sunt implicați toți membrii familie, printre care și ginerele buzoianului Ioan Nedelcu.

„Suntem la a doua serie pe care o culegem. Nu sunt foarte coapte, însă aşa este cererea peste tot pe unde distribuim.

Fructul trebuie să fie mai verde, pentru a avea timp să se coacă la raft”, a declarat ginerele fermierului Iacob Nedelcu.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau PRIME de PAȘTE! Anunțul momentului în ROMÂNIA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro