Fructele pe care nu trebuie să le cumpere niciun român din piaţă. De ce sunt periculoase

Fructele pe care nu trebuie să le cumpere niciun român din piaţă. De ce sunt periculoase
Fructele pe care nu trebuie sa le cumpere niciun roman din piata. De ce sunt periculoase

De multe ori, în special pe timpul verii, românii cumpără foarte multe fructe pentru a se răcori și a savura un desert natural și delicios, slab în calorii, care să le țină și de foame. Experții trag un semnal de alarmă și spun care sunt fructele de care trebuie să ne ferim.

Fructele pe care nu trebuie să le cumpere niciun român din piaţă

Sigur nu te-ai gândit la asta. Pe primul loc în topul fructelor nocive, de care ar trebui să ne ferim atunci când mergem la cumpărături în piață, este căpșuna. Studiile arată că aceste fructe roșii exotice sunt cele mai tratate cu pesticide, substanțe chimice care apar recoltele de dăunători.

Binențeles, aceste soluții sunt nocive pentru sănătatea noastră. Deși căpșunele sunt o sursă bogată în antioxidanți, specialiștii spun că fructele pe care le găsim la tarabele din piață sunt acoperite în pesticide, menite să țină la distanță insectele și alte dăunătoare.

Un studiu îngrijorător arată care sunt cele mai nocive fructe de pe piață:

  1. Căpșune
  2. Nectarine
  3. Mere
  4. Strugurii
  5. Piersici
  6. Pere

Deși extrem de delicioase și sănătoase, merele și ele extrem de toxice, deoarece sunt ceruite și împroșcate cu pesticide din aceleași motive, pentru a ține deoparte insectele. Merele au ocupat locul 1 în topul celor mai nocive fructe de pe piață până în 2018, când locul fruntaș a fost deținut de căpșune.

Ce fructe trebuie să mănânce copilașii de până în 2 ani

Specialiștii în nutriție sfătuiesc părinții să le dea copiilor lor cireșe, deoarece au mulți nutrienți și sunt benefice pruncilor care nu au împlinit încă doi anișori.

„Nu conţin absolut nimic în plus sau în minus faţă de alte alimente. Nu conţin nimic particular care să le facă mai alergizante decât altele.

Este adevărat că tradiţional considerăm că fructele roşii şi fructele care conţin sâmburi mici, cum sunt căpşunile, zmeura, sau chiar roşiile care şi ele sunt fructe pot provoca mai degrabă alergii decât altele.

Cireşele nu conţin aparte care să provoace alergii mai mult decât alte alimente (…) Dacă îi scoatem sâmburele, dacă le tăiem mărunt, pentru că masticaţia la un copilaş mic, nu este încă dezvoltată.

Eu sfătuiesc părinţii să încerce cu orice fruct, mai ales din acestea care sunt foarte rar prezente, din păcate, pentru că cireşele bune sunt numai vreo lună.

La copilul mic, întotdeauna se introduce câte un aliment o dată, pentru că dacă apare vreo problemă, inclusiv o alergie, să ştii de la ce a provenit. Dacă introduci multe alimente deodată, s-ar putea să nu îţi dai seama de la ce a fost alergia.

Sigur că pot provoca şi cireşele alergii, dar asta va confirma doar medicul alergolog după testare”, a explicat Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, pentru Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI