Fructul și condimentul care îți fac casa lună. Trebuie combinate cu puțin oțet și ai scăpat de mirosurile neplăcute

Fructul și condimentul care îți fac casa lună. Trebuie combinate cu puțin oțet și ai scăpat de mirosurile neplăcute
Fructul și condimentul care îți fac casa lună.

Fructul și condimentul care îți fac casa lună. Ele trebuie combinate cu puțin oțet și așa ai scăpat de mirosurile neplăcute. Dacă ești pasionat de produsele de curățat de uz casnic cu mirosuri puternice, poți afla cu ingrediente naturale, care nu pun sănătatea în pericol. Trebuie să te folosești de un fruct și condiment preferat.

Fructul și condimentul care îți fac casa lună

Astfel că dacă vrei să faci un dezinfectant de casă, folosește-te de mandarină, bogată în vitamina C, care are și un miros puternic și plăcut. Pentru a prepara acest dezinfectant, pe lângă mandarine, folosește-te și de rozmarin și de oțet. Acest amestec ucide microbii, parfumează și curăță. Ai nevoie de:

  • Coji de mandarine
  • Ramuri de rozmarin
  • Oțet alb
  • Apă caldă
  • Alcool sanitar
  • O sticlă cu pulverizator

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest dezinfectant, se umple sticla pe jumătate cu cojile și crenguțele de rozmarin. Pentru a umple sticla, se folosește 1/3 parte oțet alb, 1/3 parte alcool și 1/3 parte apă caldă. Se lasă amestecul să se odihnească vreme de o săptămână într-un întunecat și uscat. După aceea, se poate folosi amestecul, trebuie doar agitat bine înainte.

Dezinfectant natural pe bază de oțet și zeamă de lămâie

De mare ajutor în curățarea zilnică este și sucul de lămâie. Pe lângă puterea de degresare, igienizare și lustruire a oțetului, te poți folosi și de sucul de lămâie, un ingredient principal al unui detergent ecologic și eficient. Astfel, pentru o jumătate de litru de detergent ecologic: se amestecă sucul de la opt lămâi coapte, cu 300 de grame de sare, 200 de grame de oțet și 800 ml de apă.

Și uleiurile esențiale sunt dezinfectanți naturali excelenți. Arborele de ceai, în combinație cu bicarbonat de sodiu devine un anti-mucegai natural cu adevărat eficient.

O rețetă bazată pe 500 ml de apă, 25 de picături de ulei esențial de arbore de ceai și 25 de picături de ulei de lavandă se amestecă într-un recipient de pulverizare și se obține un detergent natural excelent pentru curățarea obiectelor sanitare.

Soluție dezinfectantă pe bază de oțet și spirt

Pentru a prepara o astfel de soluție, pune într-o sticlă cu pulverizator o cană cu apă, una cu oțet, patru linguri de spirt și câteva picături de ulei esențial. Se amestecă bine și se folosește pe orice fel de suprafață.