În sezonul cald te bucuri de cele mai multe și zemoase fructe, fie că vorbim de citrice, fructe de pădure sau cele mălăiețe. Bananele, cireșele, pepenele, ananasul, portocalele, merele sunt printre favorite românilor, merg de minune în tot felul de combinații și potfi utilizate pentr a da aromă prăjiturilor. Cu toate astea, iată care este fructul care nu trebuie mâncat cu zahăr niciodată.
Sunt dulci, zemoase, cărnoase și extrem de aspectuoase, iar în unele situații pot fi folosite drept cel mai bun afrodisiac. Căpșunele sunt printre fructele favorite ale românilor. Se pot consuma proaspete sau folosite pentru a prepara tot felul de prăjituri sau băuturi de tip smoothie.
Cu toate acestea, multă lume alege să presare zahăr, frișcă sau sirop de ciocolată peste căpșune, pentru a le face mult mai dulci. Ei bine, experții în nutriție atrag atenția asupra acestui fapt, recomandându-le oamenilor să nu mai comită o asemenea greșeală.
Motivul pare a fi destul de simplu. Conform specialiștilor, consumul de căpșune scade nivelul de colesterol din organism și ar reduce riscul de boli cardiovasculare.
De asemenea, persoanele care mănâncă des căpșune asigură o bună funcționare a organismului, luptă împotriva insomniei și ajută în tratarea insuficienței hepatice.
Citește și Cum să faci cea mai bună dulceață de căpșune. Secretul gospodinelor pricepute
Aceste fructe de pădure dețin proprietați antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare. Includerea în dieta zilnică a acestor alimente este o prima masură prin care vom reuși să ne protejăm de apariția multor afecțiuni. De asemenea, căpșunele conțin puține calorii, deci pot fi integrate cu succes în dietele alimentare.
Căpșunele sunt vedetele primăverii, motiv pentru care în luna mari, toți românii dau iama în piețe și supermarketuri, pentru a cumpăra fructele lor favorite, vărsate sau la caserole.
Cum păstrezi căpșunele proaspete pentru mai mult timp? Ei bine, fermierii susțin că fructele nu trebuie spălate înainte de a le pune în frigider, deoarece acest proces va scurta perioada în care căpșunele pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.
Ideal ar fi să depozitezi căpșunele la frigider fix cum au fost cumpărate, fără să le speli anterior. Astfel, vor rezista mult mai mult timp. Dacă le iei din propria grădină, trebuie să le cureți doar cât să scapi de pământ și să le pui în frigider, în caserole.