27 mai 2022 | 11:40

Ce să faci pentru a păstra căpșunele proaspete timp îndelungat. Greșeala pe care o fac mulți, din păcate

Diverse
Ce să faci pentru a păstra căpșunele proaspete timp îndelungat. Greșeala pe care o fac mulți, din păcate
Ce trebuie să faci pentru a păstra căpșunele proaspete

Căpșunele sunt cele mai căutate fructe la început de vară. Se găsesc atât în supermarket-uri, cât și în piețe sau chiar în propriile grădini, începând, de regulă, cu luna mai. Iată un mic truc care te va ajuta să păstrezi căpșunele proaspete mai mult timp.

Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult timp

Căpșunele sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele oricând în timpul verii, motiv pentru care, atunci când avem ocazia, luăm cantități mai mari de căpșune, mai ales dacă arată și bine. Ei bine, timpul a trecut și poate că nu le-ai consumat pe toate, iar unele încep să se strice.

Din fericire, există o variantă de a le depozita astfel încât fructele vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Prima greșeală pe care mulți o facem este să spălam fructele înainte de a le pune în frigider, însă de ce este o greșeală?

Potrivit fermierilor și specialiștilor în domeniu, dacă spălam fructele înainte de a le pune în frigider scurtăm perioada în care căpșunele, de exemplu, pot fi consumate. Din cauza apei, acestea vor ajunge să se strice mai repede.

Căpșunele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele. În cazul în care le-ați luat din propria grădină, spălați doar cât consumați pe moment. Restul este indicat să le puneți în recipiente largi, astfel încât să nu stea unele peste altele.

Cum se spală corect căpșunele

Cum am precizat și mai sus, căpșunele se spală doar înainte de a fi servite, nu înainte de a fi puse la frigider. Dacă acestea au pământ sau mici insecte pe ele, le puteți spăla într-o soluție cu apă cu oțet sau cu bicarbonat de sodiu.

În apă adăugați câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu sau puteți dizolva un sfert de pahar de oțet de mere în apă și lăsați căpșunele în acest amestec timp de 10-maxim 15 minute.

Mai departe, clătiți foarte bine fructele sub un jet de apă rece, astfel încât să scăpați de urmele de oțet sau bicarbonat de sodiu. De asemenea, un alt lucru de care ar trebui să țineți cont este să nu rupeți codița înainte de a le spăla, deoarece apa va intra în ele și va face să își piardă gustul.

Citește și: Leguma din bucătărie care îți curăță lentilele ochelarilor. Nu, nu este o glumă!

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Nemții nu mai sunt harnici. Ei muncesc puțin și se îmbolnăvesc des
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Capital.ro
Soluția naturală cu care trebuie să uzi mușcatele în luna mai. Așa vor fi pline de flori toată vara
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro