Fructul kaki mai este denumit și fructul zeilor. Acesta este un fruct cu un număr impresionant de antioxidanți, potasiu și magneziu. De cele mai multe ori, este recomandat pentru prevenția sau tratarea mai multor tipuri de afecțiuni.
În prezent, fructul kaki se regăsește peste tot în lume. Dar știai că țara lui de origine este China? Acolo este cunoscut și sub numele de „Mărul Orientului”. Fructul este asemănător cu niște roșii de culoarea portocaliu sau cu niște mere. Este foarte suculent iar culoarea lui depinde în funcție de gradul de maturitate, cât de copt este. De obicei este galben sau portocaliu strălucitor. Dacă unele părți ale fructului sunt maro, înseamnă că în acel loc s-au acumulat cantități de zahăr, dar este bun de consumat în continuare.
Atunci când fructul este copt, pulpa sa este cremoasă și ușor gelatinoasă. De asemenea, gustul este diferit în funcție de gradul său de coacere. În cazul în care fructul este copt foarte bine, are un gust foarte dulce, ca și mierea de albine. Poate fi mare cât un grapefruit sau cât o portocală de mărime medie.
Datorită faptului că fructul kaki are un conținut ridicat de vitamina C, ajută la dezvoltarea sistemului umanitar dar și la apariția mai multor tipuri de infecții sau inflamații.
Are proprietăți laxative datorită conținutului ridicat de fibre. Mai exact, fructul kaki poate fi un remediu natural împotriva constipației.
Datorită conținutului de potasiu și calciu, fructul kaki are și proprietăți diuretice excelente. De asemenea, consumul moderat și regulat de kaki, cam un fruct pe zi, poate diminua și preveni retenția de apă.
Fructul kaki este unul dintre cele mai importante fructe bogate în antioxidanți. Joacă un rol foarte important în detoxifierea organismului, ceea ce duce la o bună funcționare a acestuia. De asemenea, fructul kaki este benefic și pentru sănătatea ficatului. Antioxidanții ce se regăsesc în fruct ajută la neutralizarea toxinelor ce se află în corp, precum și unui număr mare de substanțe nocive se se pot afla în organismul nostru.
Fructul din China are un conținut ridicat de zahăr și potasiu. Consumat regulat, poate alunga stresul și senzația de oboseală datorită zahărului.
Consumat regulat, fructul hrănește în mod natural mușchii inimii. Luând în considerare acest aspect, fructul kaki este un aliment ideal pentru consolidarea sistemului cardiovascular. De asemenea, kaki protejează vederea și previne sau ameliorează apariția bronșitei și pneumoniei datorită beta carotenului.
Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, fructul kaki mai este recomandat și pentru:
În primul rând, ar trebui să speli fructul foarte bine și să îl tai în jumătate. După, se îndepărtează parte de sus, unde se află codița. Coaja fructul se curăță ca a unui măr, iar miezul este perfect pentru a fi consumat, în stare proaspătă. El se poate consuma și în salate, dulceață, gem sau prăjituri.
Pentru o cantitate de 100 g, fructul are următoarele valori nutriționale: