Majoritatea gospodinelor au măcar o lămâie în frigider și o folosesc, de obicei, în ceai, la preparatele cu pește sau la diverse creme pentru prăjituri. Dar, știai că acest fruct are și numeroase alte întrebuințări? De exemplu, lămâia înlătură rugina. Mai multe detalii, în continuare.
Lămâia are foarte multe beneficii pentru organism, multe dintre ele neștiute de majoritatea oamenilor. Pe lângă avantajele sale pentru sănătate, fiind bogată în vitamina C, lămâia poate fi folosită şi altfel decât masticată și anume în treburile casnice.
În continuare, îți vom prezenta trei ponturi care îți vor ușura munca în bucătărie:
1. Lămâia este singurul fruct alcalin și are numeroase beneficii pentru sănătate: cel mai important este acela că echilibrează Ph-ul din organism;
2. Aceste fructe au un conținut ridicat de vitamina C, care ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar și la respirația celulară;
3. Dacă storci o lămâie în fiecare dimineață, amesteci sucul obținut cu apă și îl bei, va funcționa ca detoxifiant pentru ficat;
4. Acidul citric pe care îl conține lămâia dizolvă calculii biliari, depozitele de calciu și pietrele de la rinichi;
5. Vitamina C din lămâie neutralizează radicalii liberi, previne îmbătrânirea și unele boli cronice grave;
6. Coaja de lămâie este o sursă foarte bună de fitonutrienți, care sunt benefici pentru tulburări ale creierului, inclunsiv pentru Parkinson;
7. Consumul de lămâie ajută și la distrugerea viermilor intestinali;
8. Fructul oriniar din Asia susține respirația celulară și stimulează absorbția oxigenului la nivel celular;
9. Lămâia conține și vitamina P, care previne hemoragiile interne și tratează hipertensiunea arterială;
10. În lămâi se găsesc 22 de compuși anti-cancer. Limonenul poate opri creșterea tumorilor canceroase.