Dacă vrei să slăbești, încearcă să adaugi în programul tău alimentar un fruct de toamnă, despre care vom vorbi în rândurile de mai jos. Datorită conținutul său nutrițional ridicat, specialiștii spun că poți scăpa de câteva kilograme acumulate în plus. Are o textură și aromă aparte în sezonul curent!
Toamna – ca în oricare alt anotimp – se recomandă consumul de fructe proaspete, acestea prezentând o textură specială și o aromă intensă. Pentru că sunt cultivate în condiții optime de mediu, prezintă un conținut nutrițional ridicat, ajutând astfel la pierderea câtorva kilograme, susțin nutriționiștii.
Un astfel de fructe este strugurele, care poate veni într-o varietate de culori: verde, violet, roșu, galben. Indiferent de nuanța pe care o prezintă, strugurele prezintă un conținut ridicat de vitamine C și K, ambele recomandate de specialiști spre consum în perioada în care cineva vrea să slăbească.
Strugurii prezintă un conținut scăzut de calorii. Fiecare 100 de grame au are mai mult de 69 de kilocalorii, potrivit specialiștilor în nutriție. Dincolo de acest aspect, strugurii favorizează digestia și generează o senzație de sațietate, deoarece conțin și mult fibre.
Strugurii roșii și violeți sunt bogați, de regulă, în antioxidanți precum flavonoide și resveratrol. Acești compuși ajută la combaterea stresului oxidativ din organism, întârziind astfel procesul de îmbătrânire.
Studiile științifice arată că polifenolii prezenți în struguri îmbunătățesc funcția cognitivă și reduc riscul de dezvoltare a bolilor neurodegenerative. Aceste substanțe protejează celulele creierului și îmbunătățesc concentrarea și memoria.
Strugurii mai sunt cunoscuți drept cele mai bune fructe pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos, deoarece sunt bogați în fibre care ajută la regularizarea digestiei și prevenirea constipației. Specialiștii au demonstrat că polifenolii prezenți în fructe au un impact pozitiv asupra reglării zahărului din sânge.
Pe lângă toate acestea beneficii pe care le au asupra organismului, strugurii mențin organismul hidratat, lucru esențial – așa cum știm cu toții – pentru buna funcționare a organismului.
În ceea ce privește cantitatea de struguri pe care ar trebui să o consumi într-un interval de șapte zile, aceasta poate să varieze în funcție de starea de sănătate, de nivelul de activitate fizică, dar și de vârstă.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să consumi, în general, două bucăți de fructe pe zi. Este bine, așadar, să alternezi strugurii cu pere, mere, prune, portocale, kiwi sau afine.