Fructul dăunător, când este consumat în exces. Ce probleme grave se pot întâlni

Fructul dăunător, când este consumat în exces. Ce probleme grave se pot întâlni

Deşi este un aliment extrem de iubit în sezonul cald, acest fruct poate fi dăunător dacă este consumat în exces. Habar nu aveai ce probleme grave se pot întâlni!

Pepenele, dăunător atunci când este consumat în exces

Pepenele este, fără îndoială, alimentul preferat al verii! Este răcoritor, dulce şi îţi taie senzaţia de foame. Specialiştii, însă, atrag atenţia că fructul poate fi extrem de periculos în anumite situaţii. Cum pepenele conţine peste 95% apă, consumat în exces, poţi face intoxicaţie cu… apă! Conform nutriţioniştilor, excesul de lichide poate duce la adevărate tulburări digestive, precum balonarea.

Un alt motiv pentru care pepenele consumat peste măsură îţi poate face rău este zahărul. Se pare că fructul minunat are un indice glicemic de 72, ceea ce este destul de mult, mai ales pentru diabetici. Astfel, medicii recomandă persoanelor care au probleme cu insulina prudenţă în ceea ce priveşte consumul acestui aliment.

Deşi nu te-ai fi gândit vreodată, pepenele poate cauza probleme chiar şi inimii. Cum este posibil aşa ceva?! Ei, bine, se pare că deliciosul fruct este o sursă importantă de potasiu, însă o cantitate exagerată din acest mineral poate cauza bătăi neregulate ale cordului sau chiar bradicardie, un ritm cardiac prea lent.

Nu este recomandat nici celor care suferă de probleme ale stomacului, mai spun specialiştii. Pepenele este destul de greu de digerat, aşa că apar dureri abdominale şi gaze.

Fructul dăunător, când este consumat în exces. Ce probleme grave se pot întâlni
Fructul dăunător, când este consumat în exces. Ce probleme grave se pot întâlni

Cât pepene putem consuma pe zi

Desigur, apare imediat întrebarea: “Cât pepene avem voie să consumăm pe zi?!”. Nutriţioniştii recomandă ca porţie normală în jur de 300 de grame. În plus, aceştia susţin că, pentru a evita orice fel de probleme, momentul perfect în care poţi mânca pepene este ora prânzului.

Tu ştii care este ţara de origine a pepenelui? Istorii spun că deşertul Kalahari, Africa de Sud, este locul în care fructele au fost văzute pentru prima oară. Au trecut mai bine de 5.000 de ani de atunci, conform hieroglifelor de pe vechile morminte egiptene. În Europa, deliciosul pepene a ajuns abia la începutul Evului Mediu, fiind adus în Spania de către mauri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI