Fructul care înlocuiește cafeaua de dimineață. Îți va da multă energie, instant!

Fructul care înlocuiește cafeaua de dimineață. Îți va da multă energie, instant!
Fructul care inlocuieste cafeaua de dimineata. Iti va da multa energie, instant

Atunci când vrei să îți începi dimineața cu bine și simți nevoia de un plus de energie, majoritatea oamenilor apelează la o cană de cafea. Cu toate acestea, românii care nu beau cafea se reorientează către alte alimente precum ceaiul negru sau ciocolata amăruie. Iată care este fructul care înlocuiește, cu succes, cafeaua. Te ajută să fii energic și productiv pe tot parcursul zilei.

Ce fruct poate înlocui cafeaua de dimineață

Atunci când ai un deadline de respectat, ai o zi plină în față sau trebuie să îți vină o idee genailă, simți nevoia să bei o gură de cafea pentru a avea energie. Cu toate acestea, românii care nu sunt fani ai cafelei pot consuma cu încredere kiwi.

Acest fruct exotic este bogat în vitaminele A, C și E și oferă un boost de energie organismului, odată consumat. De ce este kiwi-ul bun pentru organism? Simplu. Acest fruct verde, oval, conține foarte mulți nutrienți.

Pe lângă gustul delicios și aparte, fructul de kiwi conține calciu, magneziu, fier și nutrienții necesari pentru a pune organismul în mișcare. Așadar, kiwi poate înlocui cafeaua cu succes. Ce conține, de fapt, acest fruct:

  • luteină – după porumb, kiwi-ul conține cel mai mare concentrat de luteină;
  • fibre, acid folic, crom;
  • cupru;
  • potasiu – mai mult decât bananele;
  • vitaminele A, C și E.

Atunci când te simți lipsit de vlagă, specialiștii recomandă să mănânci un kiwi, deoarece acest fruct funcționează precum un energizant natural. În plus, nutriționiștii recomandă consumul de kiwi, deoarece este un fruct slab în calorii.

Cu ce băuturi poți înlocui cafeaua

În cazul în care dorești să renunți la cafea, poți gusta celebrul Matcha, un ceai verde japonez, măcinat sub formă de pulbere. O ceașcă din această băutură are aceeași cantitate de cofeină precum cafeaua, deși este dulce și puțin amară. Acest ceai trebuie preparat cu apă fierbinte, dar nu clocotită.

Apoi avem cicoarea, un alt înlocuitor tradițional al cafelei, cunoscut de românii de pretutindeni. Nu conține cofeină dar te revigorează, iar această băutură are un efect pozitiv asupra siluetei tale. Nu are calorii, este bine absorbit de organism și suprimă pofta de mâncare.

Vrea cineva carob? Dacă îți pare cunoscut numele, ei bine, află că aceasta este pulpa uscată a fructului de carob (roșcove), care conține aproape 40% carbohidrați. Poți face o băutură pe bază de lapte și carob, care poate ține locul unei cești de cafea.

Carobul are un gust foarte bun, o cană de carob și lapte fiind puțin mai dulce decât cacaua. Această băutură genială îți dă un plus de energie.

Urmăriți Playtech.ro și pe