20 mart. 2021 | 20:55

Fructul care este pericol mare pentru sănătate. De ce trebuie să-l evităm

Sănătate
Fructul care este pericol mare pentru sănătate. De ce trebuie să-l evităm

Fructele sunt cu siguranță sănătoase și pline de vitamine și alte substanțe nutritive. Cu toate acestea, trebuie să ai mare grijă la ce fel de fructe alegi, pentru că unele dintre ele reprezintă un real pericol pentru sănătate.

Fructul care îți poate pune în pericol sănătatea

Zicala celebră „un măr pe zi ține doctorul la distanță” este adevărată, însă nu și dacă vorbim despre merele din comerț care arată ca în reviste.

Cu toate că merele sunt pline de fibre și vitamine, unele mere, în special cele cumpărate din hipermarketuri, sunt acoperite de o peliculă de ceară. Aspectul devine senzațional și foarte atrăgător, însă această ceara care face ca merele să devină strălucitoare să să pară desprinse din reviste, este extrem de periculoasă pentru organism.

Merele au de obicei propriul strat de ceară naturală pe coajă, însă comercianții aplică un strat de ceară sintetică comestibilă pentru a face fructul mai atrăgător, asta după ce sunt spălate, iar stratul de ceară naturală este îndepărtat.

Astfel de mere acoperite de ceară de carnauba ajută merele să aibă o viață mai lungă. Fructele vor rămâne cu un aspect plăcut și proaspăt timp de multă vreme. Cu toate acestea, gustul nu e deloc asemănător cu un măr normal, fără ceară.

Ceara aplicată pe mere poate avea ca efect respirația anaerobă, adică această ceară acționează ca o barieră de oxigen. Astfel, fructele pot arăta foarte proaspete, iar în interior să fie fără gust și chiar trecute.

Cum scapi de ceara artificială de pe mere

În ceea ce privește sănătatea oamenilor, această peliculă aplicată pe ceară poate fi foarte periculoasă pentru organism.

În timp ce ceara naturală prezentă la mere este ușor de digerat și nu dăunează organismului, ceara artificială nu este atât de ușor asborită și poate face rău la nivelul intestinului subțire sau al colonului.

”Ceara naturală prezentă în mere este ușor de digerat și nu dăunează corpului. Pe de altă parte, acoperirea cu ceară artificială se face pentru a păstra merele cât mai mult posibil. Ceara utilizată nu poate fi ușor absorbită de organism și poate fi dăunătoare pentru colon sau intestinul subțire”, potrivit medicului nutriționist Anju Sood, citat de Greatdoc.ro.

În plus, spune un cunoscut dietetician, merele acoperite cu ceară pot provoca probleme respiratorii, ulcere sau infecții.

Pentru ca nimic din aceste lucruri să nu se întâmple în organism, sfaturile sunt următoarele:

  • Scufundă merele în apă fierbinte până ce toată ceara artificială este îndepărtată. Spală bine mărul înainte de îl consuma!
  • Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu o lingură de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Scufundă merele în acest amestec, apoi spală-le cu o periuță și clătește-le cu apă curată.
  • Pune merele în apă cu oțet, apoi spală-le bine și sunt gata de consumat.
  • O altă metodă de a scăpa de ceară este să cureți coaja mărului. Obișnuiește-te să speli bine merele și în general toate fructele ale căror coajă o consumi, indiferent că au sau nu ceară pe ele!
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro