Alimentația este o componentă esențială pentru menținerea sănătății organismului, mai ales în cele nouă luni în care corpul femeii formează o nouă viață. Află, din rândurile de mai jos, care sunt fructele recomandate pentru femeile însărcinate. Ce sfaturi au medicii.
O dietă corectă joacă un rol esențial în sănătatea generală a unei persoane, ajutând organismul să funcționeze eficient și reducând riscul apariției unor boli.
Știm deja că o dietă echilibrată ar trebui să includă multe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Cu toate astea, poate nu mulți realizează că anumite fructe sunt recomandate pentru femeile însărcinate, oferind organismului nutrienții necesari pentru buna dezvoltare a bebelușului.
Consumul de fructe poate fi o modalitate excelentă de a crește aportul de vitamine. În plus, va reduce pofta de zahăr.
Deschidem lista cu caisele. Acestea conțin vitaminele A,C și E, calciu, fier, potasiu, beta caroten, fosfor. Toți acești nutrienți ajută la dezvoltarea și creșterea bebelușului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajută la întărirea oaselor și a dinților.
Portocalele sunt excelente pentru a menține o persoană hidratată și sănătoasă. Vitamina C poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și ajută la absorbția fierului.
Folatul poate ajuta la prevenirea defectelor tubului neural, care pot cauza anomalii ale creierului și măduvei spinării la un copil. Defectele tubului neural pot provoca afecțiuni precum spina bifida, în care măduva spinării nu se dezvoltă corespunzător și anencefalia, în care lipsește o mare parte a creierului și a craniului.
Te-ar putea interesa și: A presărat bicarbonat de sodiu peste fructele și legumele luate din Lidl și Kaufland. Este un truc genial
Mango este bogat în vitaminele A și C. O cană de mango tăiat felii oferă 100% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C a unei persoane și mai mult de o treime din doza zilnică recomandată de vitamina A.
Un copil născut cu deficiență de vitamina A poate avea imunitate mai scăzută și un risc mai mare de complicații postnatale, cum ar fi infecțiile respiratorii, potrivit Medical News Today.
Perele sunt o sursă importantă de fibre, potasiu și folat. O dietă bogată în fibre poate ajuta la ameliorarea constipației, un simptom ce apare frecvent în perioada sarcinii.
Potasiul are un rol important în sănătatea inimii, atât a femeii cât și a bebelușului din pântec. De asemenea, stimulează regenerarea celulară.
Te-ar putea interesa și: Nu mai spăla fructele cu oţet. Specialiştii îţi spun ce trebuie să faci pentru a le curăţa cum trebuie