Fructele și legumele sunt extrem de importante pentru sănătatea organismului uman. Dar nu toate ne fac bine, mai ales dacă avem și alte boli sau afecțiuni. Fructele care au cel mai mult zahăr trebuie ocolite de cei care au probleme de metabolism sau suferă de inflamații.
Pentru un aport de nutrienți și vitamine, e indicat să consumăm fructe zilnic. Nu în cantități mari și nu orice fel de fruct. Cum acestea conțin deja zahăr, e bine ca ele să fie consumate pe post de desert sau gustare între două mese. Indicat ar fi să eliminați complet aportul de zahăr, dacă alegeți să consumați fructe des.
Specialiștii recomandă să evitați consumul sucurilor de tip fresh sau ambalate, din comerț. Acestea conțin o cantitate mai mare de fruct, deci și o cantitate mai mare de zahăr. În plus, fructele confiate (indiferent de varietatea lor) conțin prea mult zahăr care dăunează organismului, informează exquis.ro.
Pentru un aport de nutrienți corect, trebuie să știm că păstrarea fructelor și a legumelor joacă un rol extrem de important. De exemplu, legumele și fructele nu se țin în ambalaje închise. Dacă ai făcut piața în sezonul cald, alimentele cumpărate de tine vor avea o temperatură ridicată.
Dacă le vei băga direct în frigider, de cum le-ai adus de afară, ele vor transpira în ladă și vor crea condens. Picăturile mici de apă vor duce, în câteva zile, la alterarea fructelor și a legumelor. Frunzele de salată gata spălate, morcovul, ceapa, fructele de pădure se pot păstra în ambalajul lor din comerț.
Avocado, kiwi, piersici trebuie păstrate în pungi de hârtie sau prosoape de hârtie, în timp ce verdețurile proaspete de la piață se țin în apă. Cartofii, roşiile, ţelina rădăcină, fasolea verde, vinetele, bananele sau castraveţii nu se păstrează niciodată în frigider.