30 mai 2022 | 14:14

Fructele care amenință o siluetă slabă. Ce se întâmplă în corp după ce le mănânci

Utile
Fructele care amenință o siluetă slabă. Ce se întâmplă în corp după ce le mănânci
Fructele care conțin cel mai mult zahăr

Cei mai mulți oameni care nu cunosc foarte bine detaliile despre diete au senzația că fructele și legumele slăbesc indiferent de cantitatea lor prezentă în mesele de zi cu zi. Persoanele care vor să își schimbe imaginea rapid aleg deseori un regim alimentar pe bază de vegetale în speranța că acest lucru îi va face să scape de kilogramele pe care nu le doresc. Sunt în special câteva fructe care amenință o talie de viespe. La care trebuie să ai grijă și ce se întâmplă în corpul tău după ce le mănânci?

Fructele care ne pun în pericol silueta: conțin mult zahăr

Fructele au numeroase proprietăți benefice organismului. Mulți oameni le introduc în dietele lor alimentare, iar cei care vor să slăbească mult și rapid renunță la dulciuri și le pun pe ele în prim-plan. Află că în cazul unora e mai bine să îți faci din când în când pofta și să mănânci puțină ciocolată pentru că te îngrașă la fel.

Nutriționiștii susțin că până și fructele și legumele trebuie consumate echilibrat și în diferite combinații pentru a ajuta organismul să răzbată într-o zi plină de activitate. Câteva fructe conțin mai multe zaharuri naturale decât ți-ai putea imagina, lucru care se va vedea pe cântar.

Ce spun nutriționiștii?

Mango – un mango de mărime medie are 45 de grame de zahăr. Este recomandat să îl eviți dacă ei o dietă strică și încerci să slăbești. Poți consuma doar câteva feliuțe.

Struguri – sunt adorați în special toamna cei mai dulci, dar doar o cană din aceștia conține aproximativ 23 de grame de zahăr. E bine să îi consumi cu moderație.

Cireșe – sunt vedetele verii, au un gust pe care nu îl poți uita și sunt preferați în special în prăjituri sau compoturi. O porție mică din aceste fructe are cel puțin 18 grade de zahăr.

Pere – o pară de mărime medie conține aproximativ 17 grame de zahăr. Dacă îți este poftă, poți să te rezumi la câteva feliuțe consumate ca atare, alături de iaurt sau o salată sărată.

Pepene verde – doar o feliuță din acest fructe are 17 grame de zahăr. Acesta este consumat vara în cantități total nepotrivite. Este recomandat să te rezumi la două felii.

„Nimeni nu contestă vreodată faptul că fructele sunt sănătoase şi că trebuie să le consumăm pentru aportul lor mare de fibre, vitamine şi alţi nutrienţi importanţi.

E bine să fim însă atenţi la ce tip de fructe alegem şi în ce cantităţi le consumăm. Asta deoarece multe dintre ele au un conţinut ridicat de zahăr care ştim cu toţii că nu face bine nici siluetei, nici sănătăţii‟, arată nutriţionistul Gianluca Mech.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Toni Iuruc se reinventează după divorțul de Halep. Ce mai face omul de afaceri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Capital.ro
Avertizare meteo ANM de ploi şi vijelii. Meteorologii anunţă precipitaţii chiar şi de peste 40 l/mp
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro