De ce ar trebui să miroși fructele și legumele înainte să le cumperi. Trucul pe care trebuie să îl știe toți românii

De ce ar trebui să miroși fructele și legumele înainte să le cumperi. Trucul pe care trebuie să îl știe toți românii
Fructele si legumele trebuie mirosite inainte sa le cumperi

Toată lumea știe că fructele și legumele sunt recomandate de nutriționiști pentru o sănătate de fier sau în cazul în care vrei să slăbești. Însă, ceea ce puțini știu este că acestea trebuie mirosite înainte să le cumperi din supermarket. Care este secretul acestui truc? Odată ce îl afli, vei face asta mereu de fiecare dată când mergi la cumpărături.

Ce trebuie să faci cu fructele și legumele înainte de a le cumpăra din magazin sau piață

Sănătatea și silueta pornesc întotdeauna de la porțiile de mâncare și, implicit, de la ce produse alegem de pe rafturile magazinelor sau din piață. Potrivit unui nutriționist celebru, este foarte important să ținem cont de cinci sfaturi prețioase. Iată ce trebuie să faci cu fructele și legumele înainte de a le cumpăra din magazin sau piață.

1. Încearcă să cumperi de la agricultori locali

Uită-te mereu la țara de proveniență a fructelor și legumelor și cumpără-le pe cele românești. Sortimentele de la țărani sunt mult mai sănătoase decât cele aduse în containere de peste hotare, crescute în sere și stropite cu tot felul de pesticide sau substanțe chimice ca să reziste mai mult. Fă-ți cumpărăturile din piețe și mizează pe fructe și legume de sezon.

2. Miroase fructele și legumele înainte de a le cumpăra

Produsele de calitate au un miros foarte plăcut și aromat. Obișnuiește-te să adulmeci roșiile, castraveții, ardeii, căpșunile, merele înainte să dai bani pe ele. În felul acesta, îți veo da seama dacă legumele sunt tratate sau sunt crescute în grădina de la țară.

3. Nu lua cele mai mari fructe și legume de pe tarabă

Deși fructele și legumele de dimensiuni mari par mai atractive, este recomandat să le cumperi pe cele mai mici. Nu doar că au un gust mult mai bun, ci și o cantitate mult mai mare de nutrienți.

4. Alege fructe și legume întregi, nu tăiate

Puțini români știu că, în momentul în care sunt tăiate, fructele și legumele încep să piardă din cantitatea de apă, nutrienți, vitamine și antioxidanți. Reține că ar trebuie cumpărate doar întregi.

5. Evită fructele și legumele care au o cantitate mare de carbohidrați

Dacă urmezi o dietă de slăbit, atunci mare atenție la ce cumperi. Optează pentru mere, ananas și kiwi, care au 9-10 grame de carbohidrați/100 de grame de produs, în loc de banane și mango, care au 12,6-15,4 grame de carbohidrați la aceeași cantitate de produs. În cazul legumelor, este recomandat să înlocuiești cartofii și morcovii cu varză și roșii.