Din cauza căldurii și a temperaturilor ridicate, riscăm să rămânem deshidratați. Pentru a evita acest lucru putem apela la ajutorul anumitor fructe și legume, care țin de sete. Astfel, ne putem menține hidratați fără un efort prea mare.
Fără să știm, ne putem expune unor probleme de sănătate majore. O parte dintre ele sunt determinate de consumul scăzut de apă. Din fericire, putema apela la mai multe fructe și legume care pot ține de sete. Pe lângă faptul că ne ajută să ne hidtratăm, consumul acestea ne oferă și mai multe vitamine.
Printre fructele care te poate hidrata se numără și mărul. Acesta nu numai că te hidratează, dar te ajută și în momentele în care vrei să păcălești foamea. Pentru a prelungii durata de viață a mereleor este necesar să le ții în frigider. Este indicată consumarea acestuia cu coajă. La nivel global, mărul este unul dintre cele mai consumate fructe. Mai mult, acesta este primul fruct care i se dă copilului atunci când începe perioada de diversificare.
Pepenele roșu, cunoscut ca și harbuz – in Moldova – sau lubenita – in partea de sud a tarii -, poate fi un adevărat ajutor atunci când vine canicula. Mai mult, acesta poate fi găsit oriunde. De la piete, magazine sau în gramezi uriașe pe marginea drumurilor asteptandu-și rabdător cumpărătorii.
Este cunoscut faptul că pepenele conține 95% apă dar si magneziu, potasiu, calciu ți sodiu. Fructul este perfect pentru zilele calduroase de vara si te poate ajuta sa echilibrezi pierderile de lichide din organism.
Un alt fruct care te poate ajuta să te hidratezi este și piersica. Acestea sunt unele dintre cele mai hidratante și delicioase fructe. Mai mult, acestea se găsesc peste tot în supermarketuri. Mai mult, acestea conțin un raport moderat de calorii. O piersică poate conține 40 de calorii. Și piersicile au un conținut ridicat de apă. Este vorba despre un procent de 87%.
Și castraveții se pot dovedi de folos în hidratarea oragnismului. La rândul lor, aceștia au în compoziția lor 95% apă. Consumul lor poate fi o sursă mare de vitamine, precum: potasiu, magneziu și calciu. Și consumul de roșii poate avea multiple beneficii pentru sănătate.
Roșiile se remarcă prin conținutul ridicat de licopen, un colorant roșu, natural, anticancerigen, un puternic antioxidant care are capacitatea de a proteja eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare și de procesele degenerative, de intoxicații și tulburări de metabolism. De asemenea, licopenul, considerat un întăritor al oaselor, previne apariția osteoporozei