Cei care suferă de migrene, cunoscute în popor și ca dureri de cap, trebuie să știe că există câteva fructe și alimente care combat această problemă mai mult decât deranjantă.
Migrenele pot fi combătute și prin alimentație, nu doar cu pastile. Astfel, există câteva fructe care elimină durerile de cap cât ai zice pește. Cei cu astfel de probleme trebuie să știe că în timp ce unele alimente declanșează migrene, altele te pot ajuta să le ții la distanță.
Acesate sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi zilnic pentru a nu mai avea dureri de cap.
Smochinele sunt bune pentru organismul uman, fiind un aliat puternic împotriva migrenelor. Potrivit specialiștilor, smochinele conțin potasiu care ajută la reducerea inflamației.
Încă un motiv în plus pentru a iubi acest fruct este acela că face să dispară și migrenele. Acest lucru este posibil datorită faptului că fructul este bogat în antioxidanți precum zeaxantina și luteina.
Datorita conținutului mare de acizi grași omega-3 și vitamina B2, carnea de somon împiedică trombocitele să se aglomereze, proces care este responsabil pentru desele dureri de cap. În plus, somonul scade inflamația ajutând la combaterea durerile de cap.
Cartofii dulci, pe lângă faptul că sunt delicioși, te ajută să lupți împotriva migrenelor datorită faptului ca sunt bogați în vitamina B1, vitamina C si potasiu.
Conținând multă apă, consumul unor alimente precum pepenele verde, morcovi, castraveți și țelina poate, de asemenea, să te ajute în problema durerilor de cap. Deshidratarea este una dintre cauzele principale care provoaca migrene.
Potrivit studiilor, riboflavina, o parte din vitamina B, este eficientă împotriva migrenelor, iar iaurtul o are din belșug. Astfel, cei care migrene dese trebuie să consume zilnic iaurt.
Sucul de lămâie, conținând o cantitate mare de vitamina C, este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cei care au dureri de cap trebuie să amestece un pic de suc de lămâie într-un pahar de apă, 2 lingurițe de sare, iar acest amestec va trebui băut. Soluția va reduce inflamatia.