09 apr. 2023 | 16:56

Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul care o face fragedă şi suculentă, toţi te vor lăuda

Diverse
Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul care o face fragedă şi suculentă, toţi te vor lăuda
Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea are o rețetă senzațională pentru friptura de miel. Celebrul bucătar adaugă de fiecare dată un ingredient care nu o face doar fragedă și suculentă, dar dă și o aromă specială acestui preparat ce nu va lipsi de pe mesele românilor de Paște.

Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea

Juratul de la „Chefi la cuțite” este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, gospodinele bucurându-se de fiecare dată când își dezvăluie trucurile pentru preparate delicioase.

Vedeta Antena 1 vine în ajutorul celor care se pregătesc să pună pe masa de Paște, pentru familie și musafiri, nelipsită friptură de miel. Pentru a prepara rețeta lui Chef Sorin Bontea, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • o pulpă de miel întreagă
  • usturoi
  • ceapă verde
  • țelină
  • morcovi
  • foi de dafin
  • cozi de pătrunjel
  • piper măcinat și boabe
  • cimbru
  • un praf de sare
  • un pahar de vin roșu

Te-ar putea interesa și: Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză, reţeta de post. Aşa o face Chef Sorin Bontea, ingredientul secret

Mod de preparare

Primul pas pentru obținerea unui preparat delicios este să folosim carne de cea mai bună calitate. În friptură se fac mici buzunare, în care se pun usturoi, sare, piper și cimbru.

Pulpa de miel se așează apoi pe un pat de legume. Carnea și legumele se stropesc cu vin. Acesta este, de fapt, ingredientul care va face friptura fragedă și îi va da o aromă deosebită. Chef Sorin Bontea recomandă vinul roșu sec.

Tava se pune la cuptorul preîncălzit. Se gătește la foc mic, astfel încât carnea să se desprindă ușor de os după ce este gata.

Bucătarul recomandă să întoarcem friptura din când în când, de pe o parte pe alta, pentru a ne asigura că se prepară uniform.

Celebrul bucătar a oferit câteva sfaturi și pentru cel mai bun drob:

„Vă pot da câteva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăți de carne un pic mai grăsuță, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă și friptură).

Eu nu fierb organele și carnea, ci le înăbuș, adică pun puțin ulei, sotez, pun ceapa și usturoiul verde, le înăbuș un pic, apoi mărarul și pătrunjelul proaspăt tocate, sare și piper proaspăt măcinat.

Iar dacă nu aveți prapur, vă dau un sfat: puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut. Asta dacă nu aveți prapur, repet!”, spunea bucătarul acum ceva timp.

Te-ar putea interesa și: Sarmale, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul banal care schimbă tot gustul, doar aşa le vei face de acum

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Lovește capota mașinii înainte de a porni motorul. La ce ajută
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Anunțul nopții despre Gheorghe Dincă. Ce s-a întâmplat cu criminalul din Caracal
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro