Sarmale, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Cum prepară celebrul bucătar vedetele de pe masa de Crăciun. Folosește un ingredient banal pentru a le aromatiza. Dacă nu ai încercat această modalitate de a găti sarmalele, trebuie neapărat să o încerci în acest an. Vei rămâne surprins de rezultate. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Este cunoscut pentru implicarea sa, în calitate de jurat, la show-ul culinar „Chefi la Cuțite”. De-a lungul timpului, bucătarul s-a făcut remarcat prin rețetele sale speciale de preparare a diverselor mâncăruri și deserturi.
Sorin Bontea apelează la tot felul de trucuri pentru a găti cele mai savuroase feluri de mâncare. La fel procedează și în cazul sarmalelor. Bucătarul a împărtășit cu gospodinele un ingredient pe care îl folosește pentru a schimba gustul acestora. Îți va lăsa gura apă imediat ce vei auzi de el! Vei regreta că nu te-ai gândit la asta mai devreme.
Mai sunt doar două zile până la Crăciun, iar gospodinele se grăbesc să ducă la capăt ultimele sarcini în bucătărie. Nelipsite de pe mesele de sărbători sunt celebrele sărmăluțe. Pentru a le prepara aromate și gustoase, chef-ul Sorin Bontea recomandă ca, între straturile de sarmale din oala de gătit, să așezi câte un strat de costiță afumată.
Rețeta lui chef Sorin Bontea este una aparte. Totuși, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a reuși să obții un rezultat frumos sunt foarte simpli. În rândurile de mai jos, îți explicăm, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti cele mai savuroase sarmale în acest an.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Periodic, verifică apa din oala de gătit. Dacă este nevoie, completează cu altă apă, simplă sau amestecată cu bulion. După aproximativ două ore, sarmalele ar trebui să fie gata. Le poți mânca cu mămăligă și smântână sau hrean. Poftă bună!