Doar pentru că alegem să respectăm restricțiile alimentare impuse în perioadele de post din an, nu înseamnă că trebuie să ne luăm adio de la preparate delicioase. Un exemplu ce nu ar trebui să îți lipsească din meniu în următoarele săptămâni este ciorba de cartofi cu zeamă de varză. Această rețetă de post are un ingredient secret, folosit mereu Chef Sorin Bontea.
Pentru că suntem deja în postul Paștelui 2023, românii care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în această perioadă se confruntă cu o mare provocare. Doar pentru că mâncăm „curat”, nu înseamnă că nu ne mai putem bucura de preparate gustoase.
O rețetă de post ce nu ar trebui să îți lipsească din colecție este cea de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Este recomandată de nimeni altul decât Chef Sorin Bontea, celebrul bucătar dezvăluind ingredientul secret ce o va transforma într-un răsfăț pentru papilele gustative.
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Citește și: Salată orientală de post, varianta simplă şi uşoară. O vei face mereu aşa de acum
Primul pas este să pui uleiul la încins într-o oală. În vas, se adaugă cele două cepe pe care le-ai tocat înainte mărunt. Câteva secunde mai târziu se pune și morcovul.
Până se călesc ceapa și morcovul, se pune puțină zeamă de varză la fiert, într-un ibric.
Se toarnă o cantitate mică de apă peste legume, pentru a le înăbuși. După ce lichidul se va evapora, iar legumele sunt moi, se adăugă cartofii tăiați cuburi și se lasă la călit câteva minute.
Se toarnă din nou apă în vas, cât să acopere toate ingredientele. Oala se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic, până când fierb bine cartofii. Se adaugă apoi cele două roșii tocate (se pot folosi și roșii din conservă) și zeama de varză fiartă. Ultimul pas este mărarul.
Cele două secrete ale acestei rețete sunt călirea și înăbușirea cartofilor și adăugarea unui ingredient peste care foarte mulți români aleg să sară – mărarul. Acesta va da preparatului o aromă deosebită.
Citește și: Când sunt Floriile în 2023. Pe ce dată pică și ce este bine să faci