Frigiderul tău va economisi energie lunar dacă urmezi acești 9 pași de aur!

de: Năstase Mirabela
11 11. 2021

Frigiderul tău va economisi energie lunar dacă urmezi acești 9 pași de aur! Trebuie să știi că atât frigiderul, cât și congelatorul, sunt printre cei mai mari consumatori de energie din casa ta.

Frigiderul tău va economisi energie lunar dacă urmezi acești pași

Mai exact, circa 14% din factura de curent electric este generată de frigider, el ocupând locul doi ca utilizare a energie, după aparatul de aer condiționat. Dar iată ce trebuie să faci.

  1. Scapă de frigiderul vechi

Frigiderele și congelatoare vechi consumă multă electricitate. Așa că poate că e cazul să te gândești serios să înlocuiești aparatul.

2. Optează pentru un aparat eficient energetic

Optează pentru aparat eficient energetic, iar ca să economisești bani, ia în considerare achiziționarea aparatelor premiate la categoria:„Cele mai eficiente”.

3. Ai grijă la locație

Ai grijă la locație și nu așeza niciodată frigiderul lângă o sursă de căldură, precum un cuptor, aragaz sau radiator. Evită, de asemenea, lumina directă a soarelui. Indiferent dacă ai un aparat freestanding sau încorporabil, asigură-te mereu că frigiderul are suficientă ventilație. Astfel, compresorul nu o să ruleze continuu.

4. „Cel mai rece” nu e mereu cea mai bună variantă

Administrația pentru Hrană și Medicamente recomandă ca temperatura din interior a frigiderului să fie setată la 4,5°C și -18°C la congelator. O temperatură mai joasă chiar și cu un grad poate crește onsumul de energie cu aproximativ 6%. Astfel, o setare precisă a temperaturii te poate feri de facturi mari.

5. Închide întotdeauna ușa

Atunci când ușa frigiderului este deschisă, iese aerul rece și intră cel cald, din cameră. Iar ca să compenseze creșterea temperaturii din interior, frigiderul trebuie să folosească energie ca să reducă din nou temperatura. Evită să deschizi ușa fără a fi nevoie sau pentru un timp îndelungat și asigură-te că alimentele din el nu împiedică închiderea ușii.

6. Dezgheață mâncarea în frigider

Atunci când trebuie să dezgheți mâncarea înghețată, mută-o din congelator în frigider. Acest lucru are și un efect de economisire a energiei. Mai exact, prezența acelor alimente înghețate răcește interiorul frigiderului și reduce astfel cantitatea de muncă a compresorului.

7. Evită să pui în frigider mâncare caldă

Nu pune mâncare caldă în frigider. O să încălzească interiorul, dar și temperatura alimentelor deja stocate. Creșterea temperaturii din interior va face ca factura la energie electrică să crească.

8. Dezgheață compartimentul congelatorului

Un strat gros de gheață acționează precum o izolație, iar aparatul are nevoie de mai multă energie pentru a răci interiorul. Îți recomandăm dezghețarea regulată a congelatorului.

9. Verifică în mod regulat sigiliul ușii

Cauciucul de la sigiliu este utilizat cu scop de izolare. El împiedică schimbul de căldură între aerul din cameră și frigider. Verifică cu regularitate ca sigiliul să fie complet intact și etanș. Iar dacă nu este, înlocuiește-l rapid.