Cât curent consumă, de fapt, un frigider pe lună. Setările greșite de temperatură pe care le fac românii. De asta plătești mult

Cât curent consumă, de fapt, un frigider pe lună. Setările greșite de temperatură pe care le fac românii. De asta plătești mult
Cum îți dai seama de cât curent consumă frigiderul tău, de fapt

Mulți români încearcă să reducă consumul aparatelor din casă pentru a se asigura că nu o să plătească foarte mult la facturi. Te-ai întrebat vreodată dacă există câteva setări greșite de temperatură la frigiderul tău? În cazul în care o să respecți mai multe reguli, el o să funcționeze corespunzător.

Cum economisești bani. Ce setări greșite de temperatură fac frigiderul să consume mai mult

Temperatura din frigider trebuie să fie setată în jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius, însă totul ține de anotimp. Alimentele tale o să se păstreze într-un mod cât se poate de corect dacă acesta are o temperatură de până la 2 grade Celsius mai scăzută în timpul sezonului călduros.

De asemenea, atunci când vine vorba despre cum trebuie să fie păstrate alimentele în timpul sezonului rece, află că temperatura setată pentru frigider poate să crească până la 4 sau 5 grade Celsius, ținând cont de locul în care aparatul este amplasat, dar și de cât de des deschizi ușa lui.

Mai mult, frigiderul trebuie să fie pus într-o cameră care are o temperatură constantă, fără să fie așezat lângă o sursă de căldură sau între pereți. Trebuie să existe o distanță de cel puțin 10 cm între aparat și aceștia, iar el să fie ferit de razele soarelui pentru a nu crește consumul.

Cât consumă un frigider, de fapt

Frigiderul nu lipsește din casele românilor, însă mulți se întreabă cât consumă acesta. Totul ține de locul în care este amplasat, dar și de cât de bine au fost puse alimentele pe rafturi. În plus, cei care beneficiază de modele mai nou au mult noroc, mai ales pentru că este redus consumul.

În cazul în care motorul nu este pornit, frigiderul o să consume o cantitate mică de curent, sau poate nici atât. În momentul în care ușa este deschisă și becul aprins, el o să ajungă la 15 Watt/oră, în timp ce modelele mai noi care au iluminare LED ajund la doar 1 Watt/oră.

Ce truc genial s-a aflat. Așa vezi cât curent consumă frigiderul tău

Este ușor să vezi cât consumă frigiderul pe oră, mai ales pentru că valoarea exactă este, deseori, înscrisă pe spatele aparatului. În majoritatea cazurilor, dacă urmărești motorul timp de 3 ore, o să vezi că o să se obțină 20 Watt/oră, adică 480 Watt/24 de ore, valoarea pentru 30 de zile ridicându-se la 14.400 Watt.

Totuși, valoarea exactă o să se afle doar dacă aparatul este folosit într-un mod cât mai corect. În cazul în care vrei să știi cât consumă acesta în mai multe ore, scoate toate aparatele din priză în momentul în care pleci de acasă, lăsând doar frigiderul să funcționeze.

Notează valoarea indicată pe contor în momentul în care părăsești casa, dar și ora la care doar frigiderul a mai fost lăsat în priză. În momentul în care de întorci, este necesar să faci același lucru, anume să notezi Kilo Wati indicați pentru a vedea diferența și a realiza cât consumă acesta.