FRF ia atitudine, după ce a fost acuzată că s-a folosit de copii la meciul cu Norvegia

FRF ia atitudine, după ce a fost acuzată că s-a folosit de copii la meciul cu Norvegia
FRF susține că nu s-a folosit de copii la meciul România - Norvegia

Federația Română de Fotbal (FRF) a luat atitudine după ce a fost criticată că s-a folosit de copii la meciul România – Norvegia pentru a crea un avantaj pentru echipa națională. La meciul terminat la egalitate, scor 1-1, au asistat 30.000 de copii veniți cu autocare și microbuze din întreaga țară.

FRF susține că nu s-a folosit de copii la meciul România – Norvegia

România a fost sancționată să dispute două partide fără spectatori, după incidentele de la meciul cu Spania, iar FRF a găsit o soluție să creeze un avantaj pentru tricolori în confruntarea cu Norvegia. Pe Arena Națională din București au venit 30.000 de copii și însoțitorii acestora, iar atmosfera a fost una fantastică.

După meci, norvegienii s-au arătat nemulțumiți de faptul că stadionul nu a fost gol, așa cum a cerut UEFA, iar presa din România a scris că FRF s-a folosit de cei 30.000 de copii. Aceste acuzații au fost negate de oficialii din Federație.

„Cea mai deplasată ipoteză pe care dorim să o demontăm este aceea că zecile de mii de copii au fost aduse fără voia lor la stadion, prin metode preluate din cultura mitingurilor politice. În afară de declarația fermă a FRF că nu a organizat în niciun fel deplasarea copiilor, mai stau mărturie a falsității acuzei zecile, poate sutele, de declarații ale copiilor preluate în mass media înainte și după meci. Cu toții și-au manifestat bucuria de a veni la Arena Națională, unii după obositoare călătorii de la Timișoara sau Satu Mare”, precizează Federația Română de Fotbal într-un comunicat.

La partida România – Norvegia au asistat 29.854 de spectatori. A fost a șasea cea mai mare asistență în preliminariile EURO, în perioada 13-15 octombrie. De asemenea, s-a stabilit un record all-time la o partidă cu spectatori exclusiv copii.

Topul partidelor cu cea mai mare asistență în preliminariile EURO, în perioada 13-15 octombrie

  1. Franța – Turcia 1-1. Spectatori: 72.154
  2. Ucraina – Portugalia 2-1. Spectatori: 65.883
  3. Polonia – Macedonia de Nord 2-0. Spectatori: 52.894
  4. Suedia – Spania 1-1. Spectatori: 49.712
  5. Țara Galilor – Croația 1-1. Spectatori: 31.745
  6. România – Norvegia 1-1. Spectatori: 29.854
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI