FRF i-a decis soarta lui Edi Iordănescu: „Nu putem accepta mediocritatea”

FRF i-a decis soarta lui Edi Iordănescu: „Nu putem accepta mediocritatea”
Edi Iordănescu, antrenorul echipei naționale, împlinește astăzi vârsta de 44 de ani

FRF i-a decis soarta lui Edi Iordănescu. Joi, la sediul federației, au avut loc discuții între selecționerul naționalei și oficialii federali. Rezultatele slabe ale „tricolorilor” au compromis în mare măsură obiectivul stabilit pentru Liga Națiunilor: clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă. FRF și tehnicianul care a împlinit astăzi 44 de ani au stabilit să continue colaborarea.

FRF i-a decis soarta lui Edi Iordănescu

FRF i-a decis soarta lui Edi Iordănescu. Astăzi, selecționerul a împlinit 44  de ani. Dar „tricolorii” i-au făcut un cadou nedorit după eșecul cu 0-3 în fața Muntenegrului. România și-a compromis în mare măsură obiectivul fixat inițial pentru Liga Națiunilor: clasarea pe unul dintre primele două locuri ale grupei.

Edi Iordănescu a declarat că va analiza eventualitatea unei demisii, dar că se gânește doar la interesul echipei naționale, nu la cel personal.

„Eu mă gândesc doar la interesul naționalei, nu al meu, trebuie să analizăm, să vedem ce putem face. Nu este o echipă de club, unde peste câteva zile se pot remedia lucrurile. Vom vorbi după o analiză profundă și vom vedea ce decizii se vor lua. Trebuie o evaluare clară. Este clar că s-au strâns frustrări multe din trecut, adversități. E greu să construim așa

Eu sunt și realist, nu doar optimist. Dar consider că această generație are potențial, pentru asta, însă, trebuie schimbate foarte multe lucruri”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul partidei cu Muntenegru.

„Nu putem accepta mediocritatea”

Dinspre FRF, Edi Iordănescu a primit, joi, un cadou mai frumos: federalii au decis continuarea colaborării cu tehnicianul numit în ianuarie. În același timp, Răzvan Burleanu, președintele FRF a declarat că nu va mai fi tolerată mediocritatea pe teren. Semnalul dat este că vor urma mari schimbări în lotul primei reprezentative.

„Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016.

Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.

Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, conform site-ului FRF.

„E momentul să privim adevărul”

Un alt oficial FRF, directorul tehnic, Mihai Stoichiță, a întărit spusele lui Burleanu, precizând că e momentul ca schimbările să nu se mai facă la nivelul băncii tehnice, ca până acum, ci al jucătorilor. El a subliniat că Edi Iordănescu beneficiază de toată încrederea și sprijinul federației.

„Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri.

Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a spus Mihai Stoichiță, conform sursei citate.

România ocupă ultimul loc în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Națiunilor, cu doar 3 puncte din 4 partide. Lider este Bosnia-Herțegovina, cu 9 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte și Finlanda, 4 puncte. „Tricolorii” vor juca ultimele două partide ale grupei pe 23 septembrie, în deplasare, cu Finlanda și pe 26 septembrie, acasă, contra Bosniei-Herțegovina. Dacă va termina pe ultimul loc, România va retrograda în Divizia C a competiției.