Gigi Becali dă de pământ cu selecționerul Edi Iordănescu: „Ești cea mai mare rușine!”

Gigi Becali dă de pământ cu selecționerul Edi Iordănescu: „Ești cea mai mare rușine!”
Gigi Becali consideră că Edi Iordănescu este cel mai slab selecționer din istoria naționalei României

Gigi Becali dă de pământ cu selecționerul Edi Iordănescu. Patronul FCSB a fost unul dintre contestatarii tehnicianului încă de la numirea acestuia în funcție. Latifundiarul a fost mereu nemulțumit că Iordănescu jr. nu-l folosește mai mult pe Octavian Popescu, „perla” roș-albaștrilor. După eșecul monumental cu Muntenegru, scor 0-3, Gigi Becali s-a dezlănțuit împotriva antrenorului căruia i-a cerut demisia.

Gigi Becali dă de pământ cu selecționerul Edi Iordănescu

Gigi Becali dă de pământ cu selecționerul Edi Iordănescu. Cei doi au avut ceva de împărțit încă de la despărțirea „cu scântei” a antrenorului de banca FCSB-ului, în noiembrie. Apoi, după numirea lui Iordănescu la cârma naționalei, Becali a fost nemulțumit că acesta nu-l folosește mai des pe Octavian Popescu, „perla” roș-albaștrilor.

Becali l-a atacat pe selecționer și după primul meci cu Muntenegru, scor 2-0, din Liga Națiunilor, când Tavi Popescu n-a jucat niciun minut.

„Ce să spun despre meci? Eu nu vreau să îl cert pe Edi Iordănescu sau să spun altceva. Dar tu îl ai pe „Maradona” şi nu îl bagi în echipa Argentinei?! Noi nu am avut ocazii de poartă. Tavi Popescu este cel mai bun jucător din Liga 1. La vârsta lui îţi câştigă meciurile singur. A fost vreodată Maradona lăsat pe bancă la naţionala Argentinei?

Nu ştiu ce a vrut Edi, dar cum să îl laşi pe Tavi Popescu pe bancă? Păi el e Maradona, Messi, Neymar. Este geniu. Câştigă meciurile de unul singur. Noi n-am avut ocazii pe poartă cu Muntenegru”, a spus Becali la Pro Arena.

„Ești cea mai mare rușine!”

Gigi Becali l-a văzut titular pe Tavi Popescu în meciul cu Finlanda, însă pentru doar 54 de minute. În catastrofa cu Muntenegru, fotbalistul de 19 ani a fost introdus pe teren în minutul 57. Dar rezultatele naționalei i-au dat „apă la moară” omului de afaceri. Becali l-a distrus pe Edi Iordănescu, pe care-l consideră „cel mai slab selecționer din istoria României”

„Ce pot, mă, tată să mai comentez după aceste umilințe? Vreau doar să-i transmit lui Edi că dacă are pic de onoare…demisia de la prima oră. Dacă ai pic de demnitate, du-te, bă nene Edi și lasă-ne! Ești cel mai slab selecționer din istoria României. Cea mai mare rușine. Ce mai mare lipsă de demnitate, cea mai mare lașitate.

Dar, dacă el se uită în oglindă și se vede cel mai frumos și cel mai tare, atunci ce mai vreți voi de la acest om? El se crede cel mai bun din lume și cel mai bun antrenor. Nu ascultă de niciun un sfat. După meciul ăsta el trebuie să iasă și să își ceară scuze: Domnilor, sunt depășit, nu mi-am dat seama că sunt slab. Mă iertați! Nu pot să fac față la echipa națională”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

„Nu e bărbat și nu va demisiona”

Becali a adăugat că, în mod normal, Iordănescu jr. ar trebui să-și dea demisie. Altfel, România va ajunge „în lumea a patra” a fotbalului.

„Într-un loc normal el trebuie să își prezinte demisia încă de la prima oră a acestei zile. Dar nu e bărbat și nu va demisiona. Are în el cea mai mare lașitate. O să ajungem cu el nu în lumea a treia, ci în lumea a patra, iar Răzvan Burleanu doarme pe el”, a încheiat Gigi Becali, conform sursei citate.

România ocupă ultimul loc în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Națiunilor, cu doar 3 puncte din 4 partide. Lider este Bosnia-Herțegovina, cu 9 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte și Finlanda, 4 puncte. „Tricolorii” vor juca ultimele două partide ale grupei pe 23 septembrie, în deplasare, cu Finlanda și pe 26 septembrie, acasă, contra Bosniei-Herțegovina. Dacă va termina pe ultimul loc, România va retrograda în Divizia C a competiției.