FRF, decizie fără precedent. Ce se întâmplă cu Liga I. Vestea anului pentru Dinamo

FRF, decizie fără precedent. Ce se întâmplă cu Liga I. Vestea anului pentru Dinamo
Dinamo scapă de retrogradare

S-a întâmplat minunea așteptată de toți suporterii dinamoviști! Echipa lor de suflet a scăpat de retrogradare, după ce Federația Română de Fotbal a decis să majoreze numărul de echipe din Liga 1! Astfel, campionatul României va avea 16 echipe, față de 14 câte are în prezent.

Dinamo scapă de retrogradare, după ce FRF a decis majorarea numărului de echipe din Liga 1

Prin acastă  decizie, Dinamo, aflată pe penultimul loc a reușit să scape de retrogradare. Din cauza cazurilor de coronavirus de la echipă, ”câinii” nu au putut susține nu mai puțin de 5 partide, astfel că au ajuns pe penultimul loc în clasament.

După consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, FRF a decis majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a declarat pentru Agerpres că ierarhia Ligii I a fost îngheţată, iar formaţia Chindia Târgovişte, aflată pe ultima poziţie a clasamentului va disputa un meci de baraj cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul de promovare al Ligii a II-a.

Dinamo scapă de retrogradare
Dinamo scapă de retrogradare

Le-a trecut glonțul pe la ureche

Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca, ea ocupând poziţia a 7-a, penultima, cu 25 de puncte după ultima etapă a play-out-ului Ligii I disputată miercuri.

Dinamoviștilor le-a trecut glonțul pe lângă ureche, după ce echipele din Liga 1 doreau ca ierarhia din play-out-ul Ligii 1 să fie stabilită pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, scenariu în care Dinamo avea șanse mici să se salveze de la retrogradare.

“Sezonul se încheie astăzi și clasamentul final este așa cum se vede astăzi. Niciun meci nu se dispută în play-off și play-out. Presupune o măsură similară. Practic, păstrăm același concept pentru toate eșaloanele inferioare. 

În ceea ce privește sezonul 2020-2021, s-a decis creșterea numărului de echipe de la 14 la 16 echipe. Asta presupune că nicio echipă nu retrogradează direct. Echipa de pe locul 3 va disputa un meci de baraj în Liga 1. Chindia și Mioveni vor juca în acest baraj pe 9, respectiv 12 august”, a declarat Răzvan Burleanu după Comitetul Executiv al FRF.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI