Fraudă uriașă la companiile de asigurări. Ce accidente înscena un bărbat din București

Fraudă uriașă la companiile de asigurări. Ce accidente înscena un bărbat din București
Un barbat a pacalit firmele de asigurari cu un milion de lei

Este fraudă uriașă la companiile de asigurări după ce un bărbat din București a înscenat mai multe accidente cu mașini de lux. Ce accidente înscena suspectul și la cât se ridică prejudiciul, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Cum a păcălit un bărbat firmele de asigurări cu un milion de lei. Ce i-a trecut prin cap să facă

Un bărbat din Capitală este acuzat că a provocat mai multe accidente rutiere inteționate pentru bani, păgubind astfel mai multe companii de asigurări.

Bărbatul înscena accidente rutiere în care erau implicate mașini ieftine care loveau mașini scumpe și încasa apoi banii pentru reparații.În acest mod, individul a creat un prejudiciu de un milion de lei.

Suspectul era proprietarul tuturor mașinilor implicate în accidente

Toate autovehiculele îi aparțineau de fapt suspectului, care câștiga banii rămași după ce repara mașinile. Acestea erau reparate cel mai probabil cu piese second-hand, mai ieftine decât cele originale, stabilite în constatarea firmei de asigurări.

Povestea acestui caz este complicată. Individul de 43 de ani a pus la cale o întreagă schemă prin care a reușit să păcălească companiile de asigurări.

Cum proceda bărbatul

El cumpăra mașini vechi, pe care le lua cu o mie-două de euro, după care tocmea șoferi pe sume între 300-500 de euro, și înscena accidentele. Astfel, ar fi avut loc nu mai puțin de 30 de evenimente rutiere, în care au fost avariate mașini de lux marca Porsche Cayenne, Audi Q7, Maserati Ghibli, Mercedes Benz GLE.

Individul completa apoi înțelegerile amiabile și întocmea dosarele de daună, pe care le depunea la companiile de asigurări. Despăgubirea ajungea în buzunarele lui.

Bărbatul, ridicat din pat cu mascații

Astfel, bărbatul a fost ridicat din pat de trupele speciale și dus direct la audieri, alături de 27 de persoane. Toți sunt suspectați că ar fi participat la acest tip de înșelăciune, care a adus un prejudiciu de un milion de lei la diverse companii de asigurări.

În acest fel, bărbatul a reușit să rămână în buzunar cu zeci de mii de euro, după ce a indus în eroare firmele de asigurare la care mașinile aveau polițe încheiate. Acum, legea îi permite şoferului păgubit să solicite plata despăgubirii chiar și înainte de reparația mașinii.

De ce sunt acuzați suspecții

Astfel, asigurătorul este obligat să stabilească valoarea despăgubirii în funcţie de preţurile pentru piese, materiale şi manoperă necesare reparaţiei, prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto şi cataloagele pentru piesele de schimb.

Pe piața neagră sau second-hand, astfel de piese pot fi găsite la prețuri și de trei-patru ori mai mici. Cei ridicați în acest dosar sunt acuzați de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și fals în declarații.