„Frații Dedeman” dau o nouă lovitură în România, este mișcarea anului. Investiție de ultimă oră făcută de frații Pavăl în Capitală

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl

Frații Pavăl sunt proprietarii celui mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman, aceștia fiind înscriși în acest an, pentru prima dată, în topul Forbes ai celor mai bogați oameni din lume. Pe lângă faptul că dețin una dintre cele mai puternice afaceri din România, frații „Dedeman”, așa cum mai sunt cunoscuți, se pregătesc să dea o nouă lovitură pe piața românească. Iată care este planul de afacere ai celor doi miliardari români.

Frații Dedeman vor să își mărească profitul

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl fac parte din acea categorie de persoane care confirmă vorba din popor, potrivit căreia „niciodată nu este prea mult sau suficient”. Deși dețin o afacere de miliarde de lei, frații Dedeman și-au pus în cap să-și atingă un nou obiectiv, motiv pentru care, au înaintat demersuri în acest sens.

Astfel, cei doi oameni de afaceri sunt interesați să achiziționeze în viitor un teren care aparține în acest moment companiei „Transporturi Auto Filaret”, întregind astfel terenul fostelor fabrici ale Industriei Iutei și Comatchim Internațional, care au fost preluate în urma unor tranzacții de circa 14 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro din piața imobiliară.

Potrivit sursei, în acestă zonă în plină dezvoltare, în apropierea parcului central Carol, din București, sunt pregătite proiecte care vizează construcția a mii de apartamente.

În urma unor discuții cu reprezentanții „Transporturi Auto Filaret” aceștia au transmis că, până în acest moment, nu au existat negocieri între frații Pavăl și companie, infirmând de asemenea vânzarea terenului.

Cu toate acestea, compania Dedeman este interesată să cumpere terenul cu suprafața de aproximatic 3.000 de metri, deținut de Transporturi Auto Filaret, companie care deține service-ul autorizat BMW Filaret, aflat pe strada Spătarul Preda, nr. 9A.

În demersule efectuate până acum, proprietarii Dedeman au obținut un certificat de urbanism care prevede desființarea construcției existente pe acest teren, folosit de service-ul BMW Filaret. Potrivit companiei „Transporturi Auto Filaret”, documentul respective are valoare informative, nereprezentând dovadă legală legată de achiziționarea terenului.

Noul obiectiv al fraților Dedeman ar întregi terenurile deținute în prezent

Dacă tranzacția ar fi finalizată cu succes, iar compania Dedemen ar bate palma cu „Transporturi Auto Filaret”, suprafața totală a terenurilor deținute de frații Pavăl ar ajunge la un total de 6 hectare de teren, chiar lângă Parcul Carol, o zonă bine situată în Capitală.

Frații Dedeman au achiziționat în decembrie 2018 halele Comatchim Internațional, plătind pentru ele 3,3 milioane euro, iar ulterior, compania a plătit alte 6,7 milioane euro pe terenul de 2,7 hectare al fabricii Industria Iutei, care se învecinează cu platforma Comatchim.

Potrivit declarațiilor celor doi afaceriști, nu există încă un plan concret pentru folosirea acestor terenuri, urmând să efectueze un studiu intens pentru a valorifica în cea mai profitabilă formă.

„Deocamdată nu am stabilit o destinație pentru acest teren, încă studiem oportunități de valorificare“, au transmis reprezentanții Dedeman pentru Profit.ro.