Frații Dedeman, premieră în România. Ce investiție genială au făcut pentru viitorul țării

Frații Dedeman, premieră în România. Ce investiție genială au făcut pentru viitorul țării
Frații Dedeman, premieră în România. Ce investiție genială au făcut pentru viitorul țării

Frații Pavăl, fondatorii rețelei de magazine de bricolaj Dedeman, au făcut o investiție importantă în România.

Frații Dedeman, premieră în România. Ce investiție au făcut

Cei doi au achiziționat 5% din afacerea antreprenorială de inginerie și tehnologie Simtel Team. Această compania a atras în mai 2021 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori București și va intra la tranzacționare pe piața AeRO în următoarea perioadă.

„Suntem bucuroşi că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acţionar semnificativ înaintea listării Simtel pe piaţa AeRO şi le mulţumim lui Dragoş şi Adrian Pavăl pentru încrederea acordată.

În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România.

Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere,” spune Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team.

15% din capitalul social al companiei a fost vândut investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune. Paval Holding SRL a achiziționat 352.7550 de acțiuni de la cei trei fondatori, la un preț egal cu cel din plasamentul privat.

Daniela Secară, CEO BT Capital Partners: „Tranzacția este une xemplu pentru investitorii locali”

Cei trei fondatori ai Simtel, Iulian Nedea, Sergiu Bazariuc și Radu Vilău dețin împreună 78% din acțiunile companiei. 2% este deținut de angajații companiei, iar 15% este deținut de 154 de investitori individuali.

„Suntem încântaţi că am facilitat tranzacţia dintre Simtel Team şi Paval Holding, a fost o provocare şi credem că tranzacţia reprezintă o premieră din punct de vedere al timpului de execuţie, fiind implementată în mai puţin de două săptămâni de la manifestarea interesului de către cumpărător.

Intrarea unui investitor experimentat şi de calibru, precum Paval Holding reprezintă o confirmare a potenţialului important de creştere pe care Simtel îl are.

Suntem încrezători că această tranzacţie este un exemplu pentru investitorii locali, de a acorda o atenţie şi mai mare companiilor antreprenoriale care aleg să-şi înceapă călătoria pe piaţa de capital” spune Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI