Frații Dedeman, pregătiți să dea o nouă lovitură în România. Ce amestec are și Ion Țiriac

Frații Dedeman, pregătiți să dea o nouă lovitură în România. Ce amestec are și Ion Țiriac
Tranzacție de 15 miloane de euro între Ion Țiriac și frații Dedeman

După ce au reușit câteva achiziții importante frații „Dedeman” sunt în negocieri cu celebrul Ion Țiriac. Conform publicațiilor economice, cei doi ar dori achiziționarea unui teren în Timișoara. Terenul, evaluat la aproximativ 15 milioane de euro, este proprietatea afaceritstului român și este situat în vecinătatea unui magazin IKEA aflat aici.

Tranzacție de 15 miloane de euro între Ion Țiriac și frații Dedeman

La finele lunii unie frații Dedeman reveneau în atenția presei după oferta de 50 de milioane de euro pentru celebra Casă Cesianu, acum un complex de birouri, cunoscută sub numele de „Dacia one”. Locația deținută în prezent de dezvoltatorul belgian Atenor, încă din 2016, ar putea deveni cea mai mare tranzacție imobiliară din București, în cazul în care cele două părți cad de acord.

Pe de altă parte, frații Dedeman se extind și în alte zone din țară. Conform celor de la ZF.ro, se pre că sunt în negocieri avansate cu celebrul afacerist român Ion Țiriac. Acesta deține, în Timișoara, o suprafață de de 15 hectare, dintr-un total de 23 de hectare. Parte din cele 23, mai exact 8 hectare, erau vândute celor de la IKEA în 2019, pentru 8 milioane de euro.

Frații Pavăl construiesc un nou magazin pe centura Timișoarei

Așadar, frații Dedeman vor plăti aproximativ 100 de euro pe metrul pătrat, asta totalizând aproximativ 15 milioane de euro. Tranzacția ar fi una destul de mare pentru zona industrială din zona Tmimișoarei. Terenul se află în localitatea Dumbrăviţa, foarte aproape de Timişoara.

Poziționarea strategică, în interiorul centurii de nord a oraşului pe drumul naţional 69 Timişoara Arad, face ca locația să devină foarte ofertantă, mai ales dacă aici frații Dedeman ar construi un nou magazin de bricolaj. De altfel cei doi mai dețin în orașul de pe Bega două magazine importante. Ultimul, deschis în 2015, a fost o investiție de 15 milioane de euro.

În ultimii ani frații Pavăl au reușit adevărate bumuri în zona imobiliarelor, prin achiziții importante. O altă afacere în care au reușit să investească câteva milioane bune, este cea mai mare companie de transport pe Dunăre, cu o flotă considerabilă.

Alte afaceri deținute de frații Dedeman sunt în domeniul energetic, al producțiilor de materiale regenerabile, dar și în domeniul consultanței financiare, deținând și un fond de investiții în acest domeniu.

În celebra revistă Forbes, frații Dedeman ocupă o poziție fruntașă, intrând în categoria milionarilor de succes din România anului 2021. Rămâne să vedem care va următoarea țintă și afacere în care vor investi și care vor fi, la final de 2021, profiturile grupului de afaceri Pavăl.

Urmăriți Playtech.ro și pe