În urmă cu două zile, Frații Dedeman, Adrian şi Dragoş Pavăl, au făcut o nouă achiziție. Reușeau să cumpere 5% dintr-o afacere antreprenorială de inginerie și tehnologie Simtel Team. Astăzi aflăm că au mai cheltuit alte 58 de milioane de euro pe o altă afacere. Cu această achiziție Pavăl Holding a reușit să-și consolideze și mai mult portofoliu de afaceri.
Conform datelor financiare pentru 2020, Pavăl Holding, deținut de frații Adrian și Dragos Pavăl, a raportat un profit net de 3,3 miliarde de lei. Concernul deține acum un portofoliu diversificat, în afară de lanțul de retail Dedeman. În ultimii ani Frații Dedeman au reușit să dezvolte noi afaceri. În acest moment holdingul celor doi mai deține companii precum Cemacon, Alro Slatina, Dedeman Automobile. În același timp dțin afacerile imobiliare și afaceri în agricultură.
Conform publicației Forbes.ro, în 2019 compania deținută de cei doi frați a avut un profit de 13,7% în 2019. Datele arată că 2019 a fost al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei. Pentru anul trecut, Forbes România a făcut un top al celor mai importanți miliardari români. Frații Dedeman ocupă locul doi în acest top, cu o valoare totală de 7,5 miliarde de lei.
Conform celor de la Economica.net, Frații Dedeman au mai reușit să achiziționeze o afacere profitabilă. Este vorba de compania TTS (Transport Trade Services) SA. Compania este cel mai mare transportator maritim de pe Dunăre. Economica.net anunță că cei doi au reușit să achiziționeze, prin Pavăl Holding, o participațiune de 5,33% din acțiunile transportatorului român.
Restul de acțiuni la compania de transport sunt deținute de Fondul de Pensii Administrat Privat VITAL, care are o participațiune de 6,46%. Fondul este administrat de Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. Prima ofertă de achiziție TTS a fost publicată în urmă cu trei ani pe Bursa de Valori din București.
Grupul TTS a fost și este unul din cei mai importanți transportatori maritimi de pe Dunăre. Majoritatea transporturilor pe Dunăre au fost făcute prin intermediul companiei TTS. Conform datelor, compania deține o flotă impresionantă de 466 de nave fluviale. Din acestea, 420 nave sunt nepropulsate cu o capacitate totală de 768.000 de tone. Majritatea transporturilor făcute de companie au făcut legătura între bazinul Dunării, Marea Neagră și cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.
Noua achiziție îi propulsează pe cei doi frați și în acest domeniu, de unde profiturile pot fi fabuloase.