Fotografii șocante cu Vladimir Putin. Degradarea prin care a trecut liderul rus în trei ani. De la omul puternic din judo la „victimă a cancerului”

Fotografii șocante cu Vladimir Putin. Degradarea prin care a trecut liderul rus în trei ani. De la omul puternic din judo la „victimă a cancerului”
Rusia după 22 ani cu Vladimir Putin

De foarte multă vreme, presa occidentală s-a focusat pe starea de sănătate a liderului de la Kremlin. S-au speculat tot felul de scenarii, inclusiv după ultima apariție în public, de „Ziua Victoriei”. Concluzia a venit imediat. Vladimir Putin a trecut de la un bărbat puternic la un măcelar umflat care se chinuie să meargă. și totul în doar trei ani, potrivit unor fotografii. De când a devenit pentru prima dată președinte al Rusiei, în 2000, s-a mândrit cu imaginea sa de bărbat puternic. Era permanent fotografiat călărind cai fără cămașă, participând la demonstrații de judo, urmărind tigri și făcând exerciții fizice. Astăzi, schimbat total, dă senzația unui om fără putere.

Rusia după 22 ani cu Vladimir Putin

Criticii săi spun că Vladimir Putin și-a condus țara într-o fundătură autocratică, dar fanii săi subliniază stabilitatea pe care a adus-o după Elțîn și modul în care a ținut piept Occidentului. Cu câteva zile înainte de a fi ales la președinția Rusiei în 2000, Vladimir Putin a declarat pentru BBC că Rusia „face parte din cultura europeană și că nu ar exclude posibilitatea ca aceasta să adere la NATO”.

Nu-mi pot imagina propria mea țară izolată de Europa. Și nici de ceea numim adesea lumea civilizată”, declara Putin. La acel moment era încă președinte interimar după demisia bruscă a lui Boris Elțîn în ajunul Anului Nou 1999.

O generație mai târziu, Putin marca cea de-a 15-a aniversare a accederii la putere, la 7 mai 2000. Era momentul în care Rusia se schimbase dincolo de orice recunoaștere. Schimbrea totală venea după haosul și dezlănțuirea deschisă care a fost în timpul lui Elțîn.

Pe plan internațional, se confrunta cu izolarea, cu sancțiunile, chiar cu un nou război rece. Pe plan intern, în pofida declinului economic, Putin se bucură probabil de cea mai mare popularitate dintre toți liderii de la Kremlin. Avea o rată de aprobare care a depășea 86% în februarie 2015. Fie că lumea îl iubește sau îl urăște, este greu de negat că Putin a avut un impact uriaș asupra țării sale și a lumii.

De la acel moment au mai trecut 7 ani, iar astăzi Vladimir Putin, schimbat total, și mai izolat de lume, încearcă să demonstreze lumii că încă mai este acel bărbat care prelua Rusia. Realittea, cel puțin din poze, este cu totul alta.

Schimbările suferite de liderul de la Kremlin

Astăzi, urât de aproape toată lumea civilizată, Vladimir Putin pare ca un moșuleț, haotic, vulnerabil și lipsit de coerența avută în urmă cu 22 de ani, când prelua frâiele celui mai puternic stat din lume, după SUA.

Fotografii șocante arată cum a ajuns Putin, în doar trei ani. De la un om puternic, practicant de Judo, la o „victimă a cancerului” slabă și umflată.

De când a devenit președinte al Rusiei, în 2000, Vladimir Putin s-a mândrit cu imaginea sa de om puternic, fiind fotografiat călărind cai fără cămașă, participând la demonstrații de judo, urmărind tigri și făcând exerciții fizice.

Dar în ultimii trei ani, a devenit de nerecunoscut. Cu fața sa schimbată, care înainte era slabă, umflată, iar fanfaronada sa a făcut loc unei poziții slabe, prăbușite.

Rusia după 22 ani cu Vladimir Putin
Rusia după 22 ani cu Vladimir Putin

De-a lungul anilor au fost făcute multe fotografii în scopuri propagandistice. Au circulat poze, inclusiv o fotografie din 2008 în care apare verificând un dispozitiv de urmărire prin satelit a unui tigru siberian.

Una dintre cele mai durabile imagini care demonstrează disperarea lui Putin de a fi văzut ca un tip dur este o serie de fotografii din 2009. Atunci Putin era văzut topless pe un cal în timpul unei expediții de pescuit.

De asemenea, Putin a avut grijă să se înconjoare de alți „oameni duri” pentru ședințe foto. În 2011, când a ieșit la plimbare cu faimoasa bandă de motocicliști „Lupii nopții” din Rusia.

Au mai fost și alte fotografii publicate de mass-media controlată de stat din Rusia de-a lungul anilor. Majoritatea îl includ pe președinte făcând exerciții fizice într-o sală de gimnastică de acasă. Putin era fotografiat la reședința sa de vară din Sochi. Altele, îl evidențiau participând la demonstrații de judo.

Putin și operațiile estetice

Aspectul aparent fără vârstă al lui Putin a stârnit ani de zile zvonuri potrivit cărora liderul rus ar fi avut parte în mod regulat de operații estetice. În 2017, medicii specialiști declarau că „și-a făcut operații de umplere și botox. Acest lucru este evident prin netezimea din jurul frunții, în jurul ochilor și în volumul de-a lungul obrajilor”.

Un alt chirurg estetician declarat că el crede că Putin a primit trei proceduri cheie. Este vorba despre materiale de umplere injectabile pentru piele, Botox și resurfacția cutanată cu laser. „Astfel de proceduri necesită o întreținere constantă. Putin ar trebui să revină la cabinet pentru injecții suplimentare de aproximativ două ori pe an.”, declara specialistul.

El a adăugat că președintele rus pare să fi fost supus unui set major de tratamente între 2012 și 2014, în perioada în care a divorțat de prima sa soție, Liudmila. Cea mai izbitoare schimbare a feței lui Putin este modul în care aceasta s-a umplut, dându-i un aspect mult mai rotund.

În doar trei ani, înfățișarea lui Putin s-a modificat drastic. Dacă altădată liderul rus părea că îmbătrânește invers, acum fața sa pare umflată, în timp ce comportamentul său s-a schimbat și el.

Fotografiile publicate de Kremlin în 2020 cu privire la discursul său de sfârșit de an arată un Vladimir Putin radical diferit față de cel din urmă cu doar un an, fața sa părând mult mai umflată. A dispărut omul de stat al lumii încrezător și fanfaron, iar în locul său se află un tiran slăbănog și slab.

Fața lui Vladimir Putin schimbată

Anul trecut a participat la un meci de hochei pe gheață la Sankt Petersburg, arătând mai bătrân ca niciodată. De la începutul războiului din Ucraina, înfățișarea sa a fost mult mai atent analizată. Asta și datorită zvonurilor că urmează un tratament pentru cancer.

Într-o înregistrare video recentă, Putin părea să aibă o repulsie și să bolborosească în timp ce se agăța de masă pentru a se sprijini în timpul discuțiilor cu aliatul său Serghei Chemezov. În timp ce un fost spion britanic a afirmat că Putin, „bolnav de cancer”, este în permanență înconjurat de medici.

De ceva timp circulă zvonuri potrivit cărora președintele Putin suferă de o boală gravă. În martie, Kremlinul a fost chiar nevoit să emită o declarație, insistând că acesta este sănătos. De asemenea, comportamentul său a fost din ce în ce mai neregulat în săptămânile care au precedat invazia Ucrainei.

„Teoriile despre presupusele plombe de umplutură ale lui Putin depășesc simpla vanitate. Majortitea merg până în inima propriei sale psihologii paranoice”, a declarat în 2014 pentru Vanity Fair chirurgul newyorkez Dr. David Hidalgo.

„Îngrozit de faptul că îmbătrânește”

În 2010, el a apărut la negocierile comerciale de la Kiev. Imaginile îl arătau că părea a avea vânătăi pe pomeți și sub ochi, un semn aparent de injecții de umplere. La vremea respectivă, purtătorii săi de cuvânt au negat acuzațiile. Aceeiași vorbitori puneau presupusul ochi vânăt pe seama unei lumini nefericite și a programului încărcat de călătorii al lui Putin.

Un documentar din 2015, „Putin the Man”, susținea că liderul rus este „îngrozit de faptul că îmbătrânește”. În cadrul emisiunii, difuzată de canalul german ZDF, biograful lui Putin, Ben Judah, a afirmat că acesta „se teme de decădere fizică, se teme de îmbătrânire”.

Se zvonește, de asemenea, că Putin ar fi folosit steroizi, probabil ca o modalitate de a-și menține imaginea de tip dur, confotm publicației TheSun. Ca efect secundar al presupusului său consum de steroizi, Putin a devenit predispus la izbucniri de furie neobișnuite.

Invazia rapidă planificată a Ucrainei s-a transformat într-un război sângeros și de durată, ar fi o astfel de situație, mai spun specialiștii. El i-a denunțat pe liderii ucraineni ca fiind „consumatori de droguri” și „naziști”, în timp ce a agitat spectrul unui război nuclear apocaliptic, aparent fără a se preocupa de consecințele pentru propria sa țară.

Concluzie

Deși, încă, pare a fi pe poziții, realitatea vizuală, cel puțin, spune cu totul altceva despre Vladimir Putin. Nu se știe cu exactitate dacă este, sau nu, bolnav de cancer.

Dar schimbările vizibile și posibilele intervenții estetice l-au adus în punctul în care a devenit aproape alt om. Poate și este, dar un lucru este cert, și aume că este în continuare cea mai mare amenințare a lumii, și că, oricând, poate dovedi că nu mai are nimic de pierdut.

De fapt, chiar nu mai are! Poate de-asta nici nu dă înapoi în invazia din Ucraina, dorind, în cele din urmă, să demonstreze lumii că, încă, Vladimir Putin este cel mai puternic om din lume!