Fotografia virală care te face să te îndrăgostești de Islanda: nu e Photoshop

Fotografia virală care te face să te îndrăgostești de Islanda: nu e Photoshop

Dacă ești vreodată în pană de inspirație, lasă natura să te uimească și să-ți stârnească imaginația. Nu de alta, dar pare absurd că imaginea de mai sus este un fenomen natural care se petrece în Islanda.

O imagine a făcut valuri pe internet în ultimele săptămâni, după ce a fost capturată într-o peșteră de gheață din Islanda. Cadrul imortalizează un fenomen natural care se petrece o dată sau de două ori pe an și durează doar câteva minute. Cu alte cuvinte, fotograful a avut un noroc absurd că a fost acolo la momentul potrivit.

Imaginile alăturate surprind momentul în care soarele apunea exact în dreptul intrării într-o peșteră. Razele sale s-au reflectat prin gheață și au creat un cadru fantastic menit să fie partajat pe rețelele sociale.

Ice-Cave-5-SWNS

Trecând peste faptul că fenomenul cu pricina este unul foarte rar, nu merită neglijat nici talentul deosebit al fotografului pentru încadrare. Nu de alta, dar ezit să cred că aceste imagini care nu au trecut prin Photoshop, ar fi arătat la fel de bine dacă erau imortalizate cu telefonul.

În spatele camerei s-a aflat o tânără fotografă de doar 23 de ani. Numele ei este Sarah Bethea. Deși știa de fenomnul cu pricina și înțelegea legile opticii din spate, nu a fost în peșterile de gheață cu scopul de a fotografia acele scene. La mijloc, a fost și o doză semnificativă de noroc.

”Pentru aproximativ cinci minute, soarele s-a alineat perfect cu intrarea în peșteră, iar gheața a fost luminată pentru a părea precum chihlimbarul.”, a povestit Bethea. ”Exploram un tunel de gheață și soarele nu era cu mult deasupra orizontului, oferind o lumină frumoasă aurie printre orele scurte de lumină din zi. Întregul fenomen a durat poate cinci, zece minute și a fost o surpriză totală. Am văzut niște condiții de lumină frumoase în peșteri de gheață în trecut, dar nimic nu s-a comparat.”, a concluzionat artista.

Ice-Cave-6-SWNS

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI