Fostul șef Google, avertisment crunt despre sfârșitul lumii: ‘Îl creează pe Dumnezeu’

Fostul șef Google, avertisment crunt despre sfârșitul lumii: ‘Îl creează pe Dumnezeu’
Fostul șef Google, avertisment despre sfârșitul lumii

Fostul șef Google vine cu un avertisment crunt despre sfârșitul lumii. Ce credințe are acesta și care este anunțul de speriat împărtășit acum cu ceilalți oameni? Iată declarațiile controversate ale acestuia!

Fostul șef Google, avertisment controversat despre sfârșitul lumii

Un fost executiv Google a avertizat omenirea despre pericolele inteligenței artificiale în momentul în care a susținut uimitor că cercetătorii ‘Îl creează pe Dumnezeu’. Concret, Mo Gawdat s-a alăturat gigantului tehnologic în anul 2007 și a venit acum să arate o latură misterioasă a unei credințe care îl urmărește mai tare odată cu trecerea anilor și evoluția tehnologiei.

Bărbatul a făcut dezvăluiri neașteptate în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, cercetătorii sunt pe drumul cel bun spre dezvoltarea unui fel de inteligență artificială care i-a îngrozit pe cinefilii de la Terminator 2 din anul 1991 cu Arnold Schwarzenegger în rol principal.

Mo Gawdat a servit ca director de afaceri pentru facilitatea secretă de cercetare și dezvoltare Google, cunoscută ulterior ca Google X. Celebrul antreprenor a fost lovit de o revelație șocantă cu privire la viitor după ce a asistat la un moment cel puțin ciudat în laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale firmei.

Cum a început totul?

Gândul său a venit la suprafață după ce a văzut dezvoltatorii de la grupul Al colaborând cu Google X prin brațe robotizate. După cele întâmplate s-a deschis către această zonă și a continuat să vadă mai multe precum și un braț robotizat care a ajuns în jos și a ridicat o minge.

Din acele prime momente de succes ale cercetătorilor acesta a susținut că totul s-a schimbat. Specialistul a declarat că fiecare braț robotic ar putea replica manevra și la câteva zile distanță, ulterior brațele ajungând să ridice aproape orice greutate.

„Și mi-am dat seama brusc că este într-adevăr înfricoșător. De parcă am fi avut acele lucruri timp de o săptămână. Și fac ceea ce vor dura copiii doi ani. Și apoi m-a lovit că sunt copii. Dar copii foarte, foarte repezi”, a spus antreprenorul, conform express.co.uk.

„Îl creăm pe Dumnezeu”

Diferența văzută de acesta care reprezintă un detaliu uriaș de fapt a fost că mașinile chiar și la un nivel înalt de inteligență au potențialul de a învăța repede. Timpul ar fi diferit în ceea ce privește altă creație, dar mult mai puternic ca impact.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că este sfârșitul unei lumi pe care cu ajutorul tehnologiei începem să o lăsăm în urmă.  Vorbele sale au fost văzute ca fiind pătrunzătoare, șocante și pe alocuri temătoare.

  • El a adăugat: „Realitatea este că Îl creăm pe Dumnezeu”.