Fostă vedetă PRO TV, dată în judecată. Cine îi cere 10.000 de euro

Fostă vedetă PRO TV, dată în judecată. Cine îi cere 10.000 de euro
O vedetă Pro TV a fost dată în judecată

O fostă vedetă Pro TV a fost dată în judecată. Aceasta este obligată să achite suma de 45.344,72 lei, aproximativ 10.000 de euro. Judecătorii au admis recent acțiunea formulată de Opera Națională București (ONB). De la ce a pornit totul și cum s-a ajuns în această situație? ,,Instanța respinge excepția lipsei calităţii procesuale active, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 45.344,72 lei.”

Fostă vedetă Pro TV, obligată să plătească 10.000 de euro: cum s-a ajuns la această situație?

Opera Națională București (ONB) a dat-o în judecată pe Beatrice Rancea pentru că nu și-a respectat obligațiile asumate prin contractul de managemant din 4 iulie 2016.

Aceasta trebuia să asigure conducerea interimară a ONB și avea în prim-plan buna organizare, gestionarea și conducerea activității instituției. Balerina a pierdut procesul după ce Opera Națională a apelat la autorități pentru recuperarea unei sume importante de bani.

Judecătorii din cadrul Tribunalului București au admis recent acțiunea formulată de Opera Națională București, în contradictoriu cu Beatrice Rancea și Ministerul Culturii.

,,Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 10.000 de euro”

”Instanța respinge excepția lipsei calităţii procesuale active, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 45.344,72 lei (aproximativ 10.000 de dolari americani).

Obligă pârâta la plata către reclamantă a dobânzii legale începând cu data formulării cererii de chemare în judecată şi până la restituirea efectivă a sumei.

Ia act că reclamanta va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Respinge cererea pârâtei de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, au precizat magistrații bucureșteni.

,,S-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale”

Decizia judecătorilor nu este decisivă, astfel că poate fi contestată. Procesul dintre ONB și Beatrice Rancea a început în urmă cu aproximativ 2 ani.

Reprezentanții instituției menționate au cerut magistraților să o oblige pe artistă la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproape 10.000 de euro.

”Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care o conduce.

În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016”, au mai precizat reprezentanții ONB în fața instanței.

Chiar și angajații Operei s-au declarat nemulțumiți de situație și de activitatea directorului artistic (Andrei Fermeșanu) ce spunea însă în urmă cu ceva timp că ,,nu e niciun conflict.”

Mai mult decât atât, cei care lucrează acolo au acuzat că lucrurile încep să revină „ca în mandatul lui Rancea” în timpul în care bărbatul a fost în acest rol.