Ilie Năstase, condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit pentru că a fost prins băut la volan

Ilie Năstase, condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit pentru că a fost prins băut la volan
Ilie Năstase, condamnat definitiv la închisoare cu amânare

Ilie Năstase a fost condamnat definitiv la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare. Magistrații de la Curtea de Apel București au menținut pedeapsa din prima instanță, după ce fostul tenismen a cerut reducerea pedepsei.

Ilie Năstase, condamnat definitiv la închisoare cu amânare

Ilie Năstase a fost condamnat definitiv la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare și a primit un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care este obligat să respecte mai multe măsuri și nu mai are dreptul să conducă niciun vehicul pentru care se eliberează permis de conducere.

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de apelantul – inculpat NĂSTASE ILIE şi de apelantul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTOR 1 BUCUREȘTI împotriva sentinței penale nr.145/27.02.2019 a Judecătoriei Sectorului 1 București. Definitivă”, este decizia magistraților de la Curtea de Apel București.

Este vorba despre dosarul deschis în urma incidentului din data de 25 mai 2018, când polițiștii de la Brigada Rutieră au oprit în trafic autoturismul condus de Ilie Năstase. Acesta se afla în stare de ebrietate și i s-a cerut să fie testat cu etilotestul, dar a refuzat, a devenit recalcitrant și le-a adresat injurii oamenilor legii. Ulterior, a fost încătușat și dus la IML pentru recoltarea probelor biologice.

Pentru că a refuzat să i se recolteze probe, fostul tenismen a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice. După doar câteva ore, el a fost surprins din nou în trafic în timp ce conducea un scuter fără permis.

Ilie Năstase este un fost jucător profesionist de tenis de câmp și unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. Din cele 83 de titluri câștigate, numai 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști.