Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită

Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită
Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită. Sursa foto: mediafax.ro

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, de către procurorii DNA. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi luat mită 10000 de euro.

Sorina Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită. Sorina Pintea ar fi luat o mită în valoare de 10000 de euro şi 120000 de lei. Mita ar fi fost luată în perioada noiembrie 2019-28 februarie 2020, pe cînd fostul ministru când ocupa funcţia de director al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare, au informat procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA susţin că mita luată de fostul ministru reprezintă 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică care avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică„.

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de DNA
Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de DNA. Sursa foto: banatulazi.ro

Sorina Pintea, prinsă în flagrant pe 28 februarie

Astfel, pe 28 februarie, Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant când primea a doua tranşă de bani, respectiv 120.000 lei.

Procurorii DNA arătau la acel moment că Sorina Pintea a spus „super tare” după ce a aflat că a primit banii. Astfel, DNA a pus sechestru pe două terenuri ale fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Sorina Puntea a fost reţinută în momentul flagrantului şi eliberată pe data de 6 martie. Acum, fostul ministru se află sub control judiciar.

Sorina Pintea a fost eliberată din arest pe 6 martie

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În această perioadă ea trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.

De asemenea, trebuie să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei. Astfel, Sorina Pintea trebuie să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit sau de câte ori va fi chemată. În plus, fostul ministru al Sănătăţii nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii din dosar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI